Video Cum ar putea deveni Iaşul un hub în domeniul sanitar. "Are un mare potențial din toate punctele de vedere"
Toate autoritățile locale, dar și cele centrale, împreuna cu medicii spitalelor din Iaşi și Capitală, dar și cu Universitatea de Medicină și Compania Antibiotice fac front comun pentru a face din Iaşi un hub în domeniul sanitar. Iar potențial există, spun specialiștii. Investițiile în infrastructură rămân cheia spre dezvoltarea sistemului medical din inima Moldovei.
Zeci de medici, autorităţi locale, dar și personalități din spațiul academic și mediul de afaceri din Iaşi au discutat despre cum poate fi îmbunătăţit sistemul medical din regiune.
Ioan Nani, director General Antibiotice Iaşi: Iaşul are un mare potențial din toate punctele de vedere, dar în special are potențial pe economie, sănătate și educație. Le putem pune și în altă ordine, dar în primul rând economia e vitală ca să susțină educația și sănătatea.
Pornind de la această premisă toți cei care pot pune umărul la dezvoltarea sistemului medical ieșean, fie că vorbim de universități, spitale, autorităţi locale și centrale, au dorit să arate că pot face front comun mai ales când vine vorba de investiții.
Bogdan Cojocaru, prefect Iaşi: E clar ca Iaşul e un hub regional. Ceea ce lipsește în momentul de faţă e o coeziune administrativ și politic în aşa fel încât să putem să atragem din ce în ce mai multe investiţii şi sunt convins că împreună cu mediul academic și celelalte universități şi cu OMF putem face acest lucru.
Iaşi, hub în domeniul sanitar
Florin Roşu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi: Spitalul clinic de boli infecţioase din Iaşi este un spital strategic în ceea ce priveşte atât sistemul de sănătate ieşen, atât din punct de vedere al sistemului de sănătate din zona Moldovei.
Printre temele discutate s-a numărat și adaptarea sistemului educațional la nevoile industriei farmaceutice și ale sistemului medical. Realizarea Spitalului regional de Urgenţă Iaşi a fost de asemenea adus în discuție, mai ales că Iaşiul şi acum funcționează ca centru regional în zona Moldovei.
Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, UPU SMURD: În spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, procentul celor internați din alte județe e între 30 și 40%, deci foarte mulți pacineţi se adresează Iaşului.
Evenimentul organizat de Antena 3 prin platforma România inteligentă a adus faţă în faţă specialiștii și autoritățile la Iaşi pentru dezbateri și oferirea de sugestii privind modul în care se poate dezvolta Iaşiul la capitolul "sănătate".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰