Meniu
Search
x

Video Maratonul de vaccinare a adolescenților, în ritm de melc. A bătut vântul prin cabinete, tinerii nu vor să se imunizeze

Primul maraton de vaccinare a adolescenţilor a început cu un eşec. Asta deşi oficialii s-au dat peste cap să găsească metode care mai de care mai năstruşnice să-i convingă pe tineri. Au împărţit bilete la teatru, la circ, au înfiinţat centre prin parcuri, biblioteci, chiar şi mall-uri. Fără succes, însă. Azi a bătut vântul prin toate cabinetele. 

De Ema Schweninger la 01.06.2021, 22:04
Vezi și

Ema Schweninger, reporter Observator: Este a doua zi a maratonului adolescenţilor. Toţi tinerii între 16 şi 18 ani erau aşteptaţi să se vaccineze în centrele Pfizer, în parcuri, în mall-uri dar şi la bibliotecă. În Capitală, au fost mobilizate mai multe echipe de medici şi asistenţi şi trimise în parcuri. În parcul Lumea Copiilor a fost amenajat un centru special de vaccinare, dar nu a venit niciun tânăr până acum.

200 de tineri puteau fi vaccinaţi în cele două cabinete din acest centru mobil. Doar că...

Cristian Radu, coordonator centru de vaccinare: Am stat în jur de două ore şi jumătate în care nu a venit absolut nimeni.

Autoritățile încearcă tot felul de metode pentru a convinge tinerii să se vaccineze

Pe acelaşi subiect

În condiţiile în care campania de vaccinare nu doar că bate pasul pe loc, dar pare chiar că dă înapoi, autorităţile încearcă tot felul de metode de convingere. În Piaţa Constituţiei, s-au oferit bilete gratuite.

Ema Schweninger, reporter Observator: Cine a venit să se vaccineze astăzi la centrul drive thru din Piaţa Constituţiei a primit bilete gratuite la teatru, muzeu sau la circ. Numai că la circ trebuie întâi închis centrul de vaccinare şi abia apoi vor fi reluate spectacolele.

Tinerii între 16 şi 18 ani au avut prioritate în toate cele 700 de centre Pfizer din ţară. O adolescentă de 16 ani a venit la vaccinare cu tatăl ei, de aprobarea căruia avea nevoie. Deşi mall-urile au fost pline cu tineri, centrele de vaccinare deschise acolo au fost mai mult goale.

Mâine ar trebui să se dea startul vaccinării copiilor între 12 şi 15 ani. Doar că, cel puţin deocamdată, protocolul de vaccinare pentru ei nu există şi în limba română. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Maratonul de vaccinare a adolescenților, în ritm de melc. A bătut vântul prin cabinete, tinerii nu vor să se imunizeze