Antena Meniu Search
x

Video Medici, scutiţi de gărzi în secţii Covid: s-a întâmplat în două mari spitale din Capitală. Care erau motivele invocate

Scutiri de covid suspecte acum. De aşa ceva şi-au făcut rost mai multe cadre medicale de la două spitale din Bucureşti. Adeverinţele îi scuteau pe angajaţi de gărzi în sectorul covid şi chiar le permiteau să nu intre deloc pe secţii. Spre exemplu, o asistentă a primit scutire pe motiv că nu poate purta prea mult timp combinezonul de protecţie.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.10.2021, 19:45

Vezi și

Unul dintre spitale este "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Acolo, 8 medici de la pediatrie au obţinut aceste scutiri pentru a nu face gărzi, iar doi dintre ei chiar au preferat să nu intre deloc în sectorul Covid. Şi la Floreasca a fost un caz asemănător. Acolo, patru asistente au cerut astfel de adeverinţe care să ţină loc şi de scutiri.

Cum şi-a motivat gestul una dintre asistente

Una dintre asistente de la Unitatea de Primiri Urgenţe a motivat acest gest prin faptul că nu poate sta foarte mult în combinezonul de protecţie. De la acelaşi spital, Floreasca, alte trei asistente de la ATI "au fentat" tratarea bolnavilor de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va trimite Corpul de Control la cele două unităţi medicale pentru a verifica legalitatea acestor scutiri şi adeverinţe. Ministrul Sănătăţii vrea să afle dacă personalul medical care trebuia să se afle în linia întâi s-a sustras nejustificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Medici, scutiţi de gărzi în secţii Covid: s-a întâmplat în două mari spitale din Capitală. Care erau motivele invocate