Antena Meniu Search
x

Video Noi reguli în Sănătate, de la 1 iulie. Consultații la domiciliu și noi servicii în cabinetele medicilor de familie

De la 1 iulie serviciile medicale vor fi plătite diferit de stat. Noul contract-cadru dă posibilitatea medicilor de familie să crească numărul de consultaţii date la domiciliu. Mai exact se va deconta o consultaţie pe lună. Mai mult, cei care vor să se trateze în spitale private vor primi înaintea acordării serviciilor medicale, un deviz cu costurile, valabil 5 zile lucrătoare. Astfel, pacientul are posibilitatea în acest interval să caute şi alte oferte. 

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 28.06.2021, 14:09

Vezi și

Noul contract-cadru prevede mai multe servicii pe care le pot acorda medicii de familie, în cabinetele lor. De exemplu, efectuarea şi interpretarea EKG-urilor sau măsurarea tensiunii. Medicii sunt, însă, nedumeriţi pentru că nu ştiu dacă vor fi sau nu ajutaţi de stat, pentru a cumpăra echipamentele medicale de care au nevoie.

Noul contract-cadru prevede, de asemenea, şi un pachet de prevenţie pentru adulţii de peste 40 de ani, care constă în 3 consultaţii la medicul de familie, pentru evaluarea riscului. De asemenea, bolnavii cronici vor putea fi urmăriţi la domiciliu o dată pe lună.

Noi reguli privind asigurările de sănătate

Până acum, se decontau doar patru vizite pe an în cazul acestor pacienţi, iar lăuzele vor putea fi urmărite încă o dată, după naştere, la patru săptămâni de la acel moment. Pe de altă parte, medicii specialişti, cardiologi şi pneumologi, vor putea să recomande persoanelor care au avut Covid-19 şi alte servicii conexe, precum fizioterapie sau psihologie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Noi reguli în Sănătate, de la 1 iulie. Consultații la domiciliu și noi servicii în cabinetele medicilor de familie