Antena Meniu Search
x

Obezitatea va depăşi fumatul în topul principalelor cauze de cancer la femei în Marea Britanie

Obezitatea ar putea deveni principala cauză de cancer la femei în Marea Britanie, în următorii 25 de ani, depăşind astfel fumatul, conform unui noi raport al britanicilor.

Obezitatea, în topul principalelor cauze de cancer la femei în Marea Britanie
Obezitatea ar putea depăţi fumatul, în cazul principalelor cauze de cancer în rândul femeilor din Marea Britanie, avertizează un nou raport. - Pixabay

Obezitatea ar putea deveni principala cauză de cancer la femei în Marea Britanie, în următorii 25 de ani, depăşind astfel fumatul, conform unui noi raport al britanicilor.

Cazurile de cancer asociate cu obezitatea în rândul femeilor ar putea ajunge la 23.000 până în 2035 - o diferenţă de doar 2.000 faţă de cifra celor provocate de fumat, avertizează un ultimp raport al celor de la Cancer Research UK

Greutatea în exces ar putea provoca, până în anul 2043, mai multe cazuri de cancer la femeile din Marea Britanie decât fumatul, atrag atenţia specialiştii.

În cazul bărbaţilor, situaţia s-ar putea petrece mult mai târziu, în prezent estimându-se că fumatul cauzează de aproape două ori mai multe cazuri de cancer în comparaţie cu excesul de greutate.

Autorii au admis că proiecţiile privind incidenţa cancerului dincolo de anul 2035 sunt mai puţin exacte, însă au menţionat că obezitatea ar putea depăşi fumatul în topul cauzelor care ar duce la cancer, luând în calcul tendinţele actuale privind diferenţa dintre fumat-obezitate, potrivit Agerpres.

Una din şapte persoane din Marea Britanie e conştientă de asocierea dintre obezitate şi cancer, potrivit Cancer Research UK, care a cerut măsuri concrete în acest sens, cu ar fi interzicerea reclamelor la junk-food înainte de ora 21.00 şi restricţionarea ofertelor de preţ la alimentele şi băuturile mai puţin sănătoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Obezitatea va depăşi fumatul în topul principalelor cauze de cancer la femei în Marea Britanie