Antena Meniu Search
x

OMS recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca „în acest moment”

OMS recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca „în acest moment”. Experții OMS continuă să evalueze riscurile după apariția cazurilor de tromboză, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 17.03.2021, 17:02

OMS recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca „în acest moment”
- Profimedia

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că încă evaluează riscurile, însă recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca în baza raportului beneficii - riscuri. „În acest moment, OMS consideră că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile și recomandă continuarea vaccinărilor", se arată într-un comunicat al OMS.

Țările care raportează și investighează efectele secundare adverse după vaccinare au adoptat o măsură necesară, ceea ce nu înseamnă, însă, că „evenimentele sunt legate de vaccinarea însăși”, a explicat OMS. „Comitetul consultativ global al OMS pentru siguranța vaccinurilor evaluează cu atenție cele mai recente date disponibile pentru vaccinul AstraZeneca. Odată ce revizuirea este finalizată, OMS va comunica imediat constatările”, au declarat experții, după o întâlnire cu ușile închise, conform Reuters.

Mai multe țări europene au suspendat imunizarea cu serul Oxford-AstraZeneca, printre care Germania, Franța și Italia. Cele 3 puteri din UE au pus pauză vaccinării cu AstraZeneca ca ”măsură de precauție”. Așteaptă rezultatele unei investigații ale cărei concluzii vor fi anunțate joi de Agenția Europeană a Medicamentului. Însă, Organizația Mondială a Sănătății spune că vaccinarea nu ar trebui suspendată pentru că nu există o legătură directă între vaccin și cheagurile de sânge.

Cheagurile de sânge se formează în mod natural și nu sunt ieșite din comun. 17 milioane de oameni din UK și UE au primit o doză de AstraZeneca. Mai puțin de 40 de cazuri de cheaguri de sânge au fost raportate în total până săptămâna trecută. România a decis suspendarea unui singur lot AstraZeneca (ABV2856) şi continuarea campaniei deoarece „beneficiile depăşesc riscurile”. Reamintim că sunt 13 state la nivelul UE care au decis suspendarea temporară a unui singur lot, 15 care au decis suspendarea cu toate tipurile de vaccin de la AstraZeneca și 7 care au decis continuarea campaniei de vaccinare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » OMS recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca „în acest moment”