Antena Meniu Search
x

Pesta porcină, confirmată în gospodării din judeţele Timiş şi Arad

Pesta porcină africană a fost confirmată în gospodării din judeţul Tumuş şi Arad. ANSVSA a anunţat instituirea supravegherii oficiale, în zonele de focar.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 28.01.2019, 18:42

Porc într-un coteţ, în curtea unei case
Pesta porcină africană a fost confirmată în două gospodării din Timiş şi Arad - Observator

Pesta porcină africană a fost confirmată în gospodării din judeţul Tumuş şi Arad. ANSVSA a anunţat instituirea supravegherii oficiale, în zonele de focar.

Potrivit ANSVSA, pesta porcină a fost depistată într-o gospodărie din comuna Belinţ din Timiş şi într-o altă gospodărie din oraşul Arad. 

"Din investigaţiile preliminare, animalele din cele două judeţe proveneau de la o persoană din Bihor. În ambele cazuri porcinele nu erau identificate cu crotalii auriculare şi nici însoţite de documente sanitare veterinare, medicii veterinari din circumscripţiile respective nefiind anunţaţi de aceste tranzacţii, fapt ce constituie o încălcare gravă a legislaţiei", arată ANSVSA într-un comunicat.

Cazul se află în continuare în cercetarea autorităţilor sanitar-veterinare judeţene şi ale poliţiştilor. În Timiş, au fost suspiciuni de pestă porcină şi în localitatea Bârna, dar testele de laborator nu au confirmat prezenţa virusului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Pesta porcină, confirmată în gospodării din judeţele Timiş şi Arad