Antena Meniu Search
x

Video România, în vârful valului de infecţii respiratorii: 250 de copii vin zilnic în Camera de Gardă de la "Grigore Alexandrescu"

Suntem în vârful valului de infecţii respiratorii. Urmează câteva săptămâni critice pentru spitalele de pediatrie şi nu numai. Deja, camerele de gardă sunt aproape pline, iar medicii cu greu fac faţă sutelor de pacienţi care vin cu febră şi deshidrataţi. Spre exemplu, numai la "Grigore Alexandrescu" ajung zilnic aproape 250 de copii bolnavi. Mulţi dintre ei au nevoie de internare, însă aici apare altă problemă: locurile din spitale sunt limitate.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 18.01.2023, 16:59

Vezi și

Într-o gardă de 24 de ore, la spitalul "Grigore Alexandrescu", se prezintă 250 de copii. Cei mai mulţi dintre ei, aproximativ 150, sunt cu infecţii respiratorii, iar unii dintre ei necesită chiar internare. Vorbim despre 20-25 de copii, în medie, care au nevoie de spitalizare după ce sunt consultaţi de medicii din camera de gardă. Purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat că cei mai mulţi sunt copii foarte mici pe care părinţii îi aduc la spital după zile întregi în care febra nu cedează la antitermice.

Copiii sunt internaţi pentru că au nevoie de hidratare şi de tratament perfuzabil sau injectabil. Media de spitalizare este de 7 zile, acesta fiind şi motivul pentru care cele 100 de locuri de la Pediatrie sunt mai tot timpul ocupate, iar medicilor le este greu să elibereze locuri noi de la o gardă la alta. 25% dintre prezentările de la Camera de Gardă sunt ale copiilor din afara Bucureştiului, care vin la "Grigore Alexandrescu" din judeţele din apropiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » România, în vârful valului de infecţii respiratorii: 250 de copii vin zilnic în Camera de Gardă de la "Grigore Alexandrescu"