Antena Meniu Search
x

Românul din Grecia suspect de variola maimuței are, de fapt, varicelă. A fost internat cu iubita într-un spital din Atena

Testele serologice efectuate în cazul unui turist englez din Grecia, primul caz suspect de variola maimuţei din ţară, nu au depistat această boală, ci varicelă, a anunţat duminică Departamentul elen de Sănătate Publică, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 23.05.2022, 09:15

Românul din Grecia suspect de variola maimuței are, de fapt, varicelă
Românul din Grecia suspect de variola maimuței are, de fapt, varicelă

Turistul englez, despre care se credea că ar avea variola maimuţei, şi partenera sa de călătorie au fost transportaţi sâmbătă la spital şi plasaţi în izolare. "Variola maimuţei nu a fost detectată în urma analizelor serologice la bărbatul internat la spitalul Attikon, însă varicela a fost detectată în urma a două testări succesive", a anunţat organizaţia de sănătate publică într-un comunicat. "Există simptome şi apariţia de leziuni cutanate similare" între cele două boli, a precizat organizaţia, notează Agerpres.

Mai multe ţări occidentale, printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania şi Suedia au identificat cazuri de variola maimuţei. Variola maimuţei este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om şi invers.

Simptomele sale seamănă, dar în formă mai puţin severă, cu cele observate în trecut la subiecţii cu variolă: febră, cefalee, dureri musculare, dureri de spate, în primele cinci zile. Apoi apar erupţii cutanate, leziuni, pustule şi în final cruste. Nu există tratament pentru această boală care de obicei se vindecă spontan şi ale cărei simptome durează între 14 şi 21 de zile.

Românul a fost pus imediat în izolare la Atena

Potrivit presei locale, românul care trăieşte în Marea Britanie a venit ca turist pe insula Kefalonia împreună cu prietena sa. Bărbatul de 29 de ani a fost transportat la Atena şi internat într-un salon special, în izolare deplină. Acesta se simte bine, dar are febră şi alte simptome uşoare.

Prietena sa a fost şi ea internată, preventiv, deşi nu prezintă simptome. Medicii greci au subliniat că nu sunt motive de panică. Grecia ar fi a opta ţară de pe continent în care apare boala, dar infectări au fost raportate şi în Israel, Canada, Australia şi Statele Unite. Infecţia virală, întâlnită mai des în Africa Centrală şi de Vest, se răspândeşte cu rapiditate şi în Europa şi America. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Românul din Grecia suspect de variola maimuței are, de fapt, varicelă. A fost internat cu iubita într-un spital din Atena