Antena Meniu Search
x

Sondaj: Care este vârsta la care oamenii simt că încep să îmbătrânească. Primele manifestări observate

Un sondaj realizat în SUA, redat de New York Post, a stabilit că americanul mediu începe să observe semnele îmbătrânirii în pragul celui de-al 42-lea an de viață, în timp ce vârsta la care se simte în culmea sănătății este de 34 de ani, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 17:36

primele manifestări ale procesului de îmbătrânire
Sondaj: Care este vârsta la care oamenii simt că încep să îmbătrânească. Primele manifestări observate - Shutterstock (imagine ilustrativă)

La sondaj au participat 2.000 de americani din eșantioane reprezentative ale generațiilor Z, Millennials, X și Baby Boomers. 15% dintre respondenți au declarat că și-au dat seama că îmbătrânesc înainte de vârsta de 35 de ani.

Realizate de OnePoll pentru Found, interviurile au relevat ca simptome ale îmbrătrânirii durerile articulare (39%), apariția unor afecțiuni cronice precum hipertensiunea sau diabetul (37%), încetinirea metabolismului (35% ) sau acumularea de greutate (30%).

Oamenii aproape și-a dublat speranța de viață în ultimul secol

„Deși înaintarea în vârstă este inevitabilă, schimbările sănătoase în stilul de viață reprezintă o măsură preventivă care poate contribui la atenuarea problemelor legate de vârstă, cum ar fi creșterea în greutate și afecțiunile cronice. În ultimii 100 de ani, aproape că ne-am dublat speranța de viață, așa că este esențial să fim proactivi în ceea ce privește prelungirea duratei de viață sănătoasă", a spus Rekha Kumar, Chief Medical Officer la Found.

Sondajul mai arată că, deși respondenții încep să observe că trebuie să facă schimbări în rutina lor de sănătate și wellness în jurul vârstei de 39 de ani, 21% dintre ei neagă faptul că organismul lor îmbătrânește.

Dintre cei care aleg să facă schimbări prin exerciții fizice regulate și o alimentație mai bună, 61% amână efectuarea schimbările timp de 3 - 6 ani, iar 29% până la 2 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Sondaj: Care este vârsta la care oamenii simt că încep să îmbătrânească. Primele manifestări observate