Meniu
Search
x

Spitalul Municipal din Rădăuţi devine spital Covid. Încă 295 de paturi, dintre care 9 de terapie intensivă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a semnat ordinul pentru ca Spitalul Municipal din Rădăuţi să devină unitate COVID, începând din 14 octombrie. Decizia vine pentru a ridica din presiunea existentă pe unităţile sanitare din judeţul Suceava, în special pe Spitalul Judeţean.

De Ana Maria Ghiarasim la 08.10.2021, 21:58

Raed Arafat a semnat, vineri, ordinul pentru operaţionalizarea, ca unitate de tratament a pacienţilor COVID pozitiv, a Spitalului Municipal ”Sf. Dr. Cosma şi Damian din Rădăuţi.  

Spitalul din Rădăuți urmează să primească avizul DSP Suceava

”Având în vedere existenţa unui număr crescut de persoane infectate, precum şi apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate la nivelul judeţului suceava, care menţin o presiune crescândă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor sanitare (...) şeful DSU emite următorul ordin: Spitalul Municipal ”Sf. Dr. Cosma şi Damian din Rădăuţi se operaţionalizează, ca spital pentru tratamentul pacienţilor COVID pozitivi – cu 295 de paturi, dintre care 9 de terapie intensivă - începând cu data de 14 octombrie”, se arată în documentul senat de Raed Arafat, potrivit news.ro.  

DSP Suceava trebuie să se asigure că unitatea va primi, în regim de urgenţă, autorizaţia e funcţionare ca unitate COVID.  

Pe acelaşi subiect

Pregătirile pentru operaţionalizare încep mediat, având în vedere ”situaţia gravă generată de creşterea numărului de cazuri de la nivel naţional, precum şi situaţia critică în ceea ce priveşte capabilităţile medicale existente la nivelul judeţului Suceava”.  

Noul spital Covid de la Rădăuți va mai lua din presiunea care există asupra Spitalului Județean Suceava

Spitalul Judeţean Suceava se confruntă cu o situaţie dificilă, în condiţiile în care secţiile se umplu rapid de pacienţi cu COVID, iar managerul a cerut ajutorul DSP pentru a putea trata în continuare şi pacienţii cu alte boli. Spitalul are secţii unice în judeţ, iar înainte de pandemie toate cele 1200 de p.aturi erau ocupate permanent cu pacienţi din mai multe judeţe. 

Dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, a cerut ca un spital din judeţ să fie dedicat exclusiv COVID pentru a fi degrevată unitatea sanitară.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Spitalul Municipal din Rădăuţi devine spital Covid. Încă 295 de paturi, dintre care 9 de terapie intensivă