Antena Meniu Search
x

România primește 250 de concentratoare de oxigen din Olanda și Polonia. Europarlamentar: ”Ajutorul european este pe drum”

România primește de la Olanda și Polonia 250 de concentratoare de oxigen, în urma activării Mecanismului european de Protecție Civilă. Germania oferă 12.700 de medicamente diferite, similare cu Tocilizumab.

De Ana Maria Ghiarasim la 08.10.2021, 21:29
România primește 250 de concentratoare de oxigen din Olanda și Polonia
România primește 250 de concentratoare de oxigen din Olanda și Polonia - Profimedia Images

„Ajutorul european este pe drum. Pachetul de sprijin de urgență pentru România conține: sprijin bilateral direct din Germania, Franța, Ungaria, Grecia, Personal medical și paturi precum și preluarea de pacienți”, anunță europarlamentarul Nicu Ștefănuță, citat de Mediafax.

El precizează că Germania oferă 12700 de medicamente diferite, similare cu Tocilizumab, Olanda sprijină demersul cu 200 de concentratoare de oxigen, iar Polonia se oferă să asigure 50 de concentratoare de oxigen.

„Comisia s-a mobilizat și țările membre au răspuns. Mai multe resurse și mai mult sprijin sunt disponibile României prin Mecanismul European de Protecție Civilă (UCPM) și programul RescEU. Solidaritatea europeană se află în centrul tuturor acțiunilor noastre comune”, adaugă Ștefănuță.

Mesajul comisarului european pentru gestionarea situațiilor de criză, Janez Lenarcic

Pe acelaşi subiect

Recepționarea de concentratoare de oxigen a fost anunțată și de comisarul european pentru gestionarea situațiilor de criză.

„Uniunea Europeană este alături de România, în contextul în care se confruntă cu o creștere puternică a numărului de cazuri de coronavirus. Prin Mecanismul de Protecție Civilă, UE trimite 250 de concentratoare de oxigen, pentru a trata pacienții cu forme severe ale bolii”, a scris, pe Twitter, Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea situațiilor de criză.

Doar un pat liber la ATI pentru pacienții cu Covid-19

Singurul pat de terapie intensivă liber pentru bolnavii COVID-19 este, vineri, în județul Timiș. În București nu este niciun loc.

România înregistrează, vineri, un nou record în privința deceselor provocate de noul coronavirus. Au fost raportate 385 de decese, din care 357 s-au produs în ultimele 24 de ore, iar alte 28 sunt decese anterioare, produse în ultimele luni, dar neraportate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » România primește 250 de concentratoare de oxigen din Olanda și Polonia. Europarlamentar: ”Ajutorul european este pe drum”