Antena Meniu Search
x

Studiu. Infecția cu SARS-CoV-2 oferă imunitate pentru cel puțin 6 luni, dar medicii avertizează: Nu vă puteti baza pe asta ca să vă protejați de o reinfecție

Majoritatea celor care au trecut prin boala Covid-19 sunt protejați de reinfectare pentru cel puțin 6 luni, relevă un amplu studiu realizat în Danemarca. 

de Georgiana Dulgheru

la 18.03.2021, 14:33

Studiu. Infecția cu SARS-CoV-2 oferă imunitate pentru cel puțin 6 luni, dar medicii avertizează: Nu vă puteti baza pe asta ca să va protejați de o reinfecție
- Profimedia

Cei care se reinfectează vor fi, cel mai probabil, asimptomatici sau cu simptome ușoare, sistemul imunitar blocând virusul înainte de a genera probleme serioase. Riscul reinfecției crește la persoanele care au peste 65 de ani, relatează New York Times.

Majoritatea persoanelor care se recuperează după Covid-19 rămân ferite de virus timp de cel puțin șase luni, este concluzia unui amplu studiu realizat în Danemarca. Infecția a redus riscul unei a doua lupte cu boala cu aproximativ 80% la persoanele sub 65 de ani și cu aproximativ 50% la cei cu vârsta peste 65 de ani. Dar aceste rezultate, publicate în revista Lancet, vin cu mai multe avertismente.

Numărul persoanelor în vârstă infectate care au participat la studiu a fost mic. Cercetătorii nu au avut nicio informație dincolo de rezultatele testului, deci este posibil ca doar persoanele care au fost ușor bolnave să se fi infectat din nou și ca a doua infecție să nu aibă simptome.

Oamenii de știință au spus că este posibil ca reinfecțiile să fie asimptomatice sau ușoare, deoarece sistemul imunitar va suprima virusul înainte ca acesta să poată afecta organismul mai puternic. De asemenea, cercetătorii nu au evaluat posibilitatea reinfectării cu variante mai noi ale virusului.

Cu toate acestea, studiul sugerează că imunitatea la o infecție naturală este imprevizibilă și neuniformă și subliniază importanța vaccinării tuturor - în special a persoanelor în vârstă, au spus experții. „Cu siguranță nu vă puteți baza pe o infecție din trecut ca să protejați de o nouă boală și, probabil, de una destul de puternică dacă sunteți în vârstă”, a spus Steen Ethelberg, epidemiolog la Agenția de Sănătate publică din Danemarca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Studiu. Infecția cu SARS-CoV-2 oferă imunitate pentru cel puțin 6 luni, dar medicii avertizează: Nu vă puteti baza pe asta ca să vă protejați de o reinfecție