Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video STUDIU: Un adult român consumă în fiecare zi peste 3.500 de calorii. Medicii trag un semnal de alarmă

România ia în greutate! Numărul copiilor şi adulţilor supraponderali a crescut constant în ultimii 15 ani, proporţional cu cel al caloriilor înghiţite zilnic. Noile statistici îngrijorează medicii şi ar trebui să tragă un important semnal de alarmă în rândul tuturor, mai ales al părinţilor. 

de Ana Maria Gheorghe

la 10.08.2024 , 20:12

Românii sunt printre cei mai mâncăcioși locuitori din lume, arată ultimele statistici. În medie, un adult din țara noastră consumă în fiecare zi peste 3.500 de calorii. Cu aproape 300 mai multe decât acum 15 ani. Și mult peste limita recomandată de nutriționiști. 

Numărul copiilor şi adulţilor supraponderali a crescut

Explicația: în primul rând a crescut consumul de zahăr. În medie, fiecare român mănâncă aproape 30 de kilograme de zahăr pe an. Asta înseamnă, de exemplu, o ciocolată și jumătate pe zi. 

Vezi și

Deși o vorbă românească spune că cea mai bună legumă e carnea, în realitate pe mesele românilor se află cel mai des lactate, produse din cereale, adică pâine, paste ori mămăligă. Și legume, mai ales cartofi, roșii și varză. 

Când vine vorba de carne, locuitorii țării noastre consumă, în medie, în jur de 200 de grame pe zi, adică peste 73 de kilograme pe an. În special porc și pui, și din păcate de 10 ori mai puțin pește, mult mai slab caloric și mai bogat în nutrienți, dar și mai scump. 

Nu în ultimul rând, fructele cel mai des întânite în meniul românilor sunt merele, pepenii și strugurii – toate produse din belșug în țara noastră. 

Ana Maria Gheorghe Like

Norocoasă, energică, muncitoare, empatică, neobosită. Cam așa pot să mă decriu în câteva cuvinte. Iubesc oamenii. Și ei mă iubesc pe mine! Simt asta la fiecare reportaj, la fiecare interviu, la fiecare întâlnire cu telespectatorii.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Sănătate » STUDIU: Un adult român consumă în fiecare zi peste 3.500 de calorii. Medicii trag un semnal de alarmă