Antena Meniu Search
x

Temerile românilor, duse la psiholog

Cu cât perioada de izolare s-a prelungit şi restricţiile s-au înmulţit, din ce în ce mai mulţi români au început să caute un psiholog. O arată şi studii recente. Avem şi o veste bună: mai mulţi medici psihologi au început să ofere consiliere gratuită.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 15:42

Vezi și
  • Tot mai mulți români apelează la consiliere psihologică
  • Mai mulți specialiști oferă consiliere gratuită pe timpul pandemiei

Aproape 27% dintre români le-au spus deja psihologilor că le este teamă că ei sau cei dragi ar putea să se îmbolnăvească. Aceasta este cea mai mare frică a românilor, arată studiile. În egală măsură sunt şi cei care au mărturisit că au reusit să se adaptateze în autoizolare.

În schimb, unul din cinci români spune că se simte nesigur din cauza contextului creat de pandemia de coronavirus, iar 13,3% se simt neputinciosi în fata problemelor actuale.

Cum acestea sunt cele mai dese frâmântări care ajung în această perioadă la psiholog, mai mulţi medici au luat decizia să ofere consiliere gratuită. Şi iată, acestea sunt cele două numere de telefon la care puteţi suna. Discuţiile durează aproximativ 20 de minute pe zi, iar pacientul poate suna ori de câte ori simte că are nevoie de ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Temerile românilor, duse la psiholog