Antena Meniu Search
x

Un virusolog român din SUA, atac la Rafila: "Demisia! Chiar nu vă e ruşine? Am intrat în Don't Look up?"

Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie la Facultatea de Medicină şi la Şcoala Doctorală de Sănătate Publică a Universităţii din Pittsburgh, a avut un mesaj extrem de dur la adresa lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 31.12.2021, 14:08

Un virusolog român din SUA, atac direct la Rafila: "Demisia! Chiar nu vă e oleacă ruşine? Am intrat în Don't Look up?"
Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

"Domnul ministru Rafila mai dă un cap în gură campaniei de vaccinare. Demisia", îşi începe Cristian Apetrei mesajul postat pe contul său de Facebook. Acesta este de părere că întârzierea aprobării certificatului verde la locul de muncă este o decizie greşită care va avea urmări dintre cele mai grave. De asemenea, profesorul Apetrei critică şi o declaraţie a ministrului Rafila care a precizat la un moment dat că îşi pune speranţa în apariţia unor noi vaccinuri pentru ca rata de vaccinare din România să crească.

"Până atunci va veni şi va trece valul 5. În care, datorită marii transmisibilităţi a virusului, virusul îi va găsi pe toţi susceptibilii aflaţi la risc. Care vor suprasolicita din nou sistemul. Şi care vor muri datorită unei combinaţii de impostură, incompetenţă şi prostie a celor care ar fi trebuit să-i protejeze. Ştiţi cât timp este necesar pentru producerea de masă (adică de miliarde de doze) a unui vaccin convenţional? Vreo doi ani. Adică vreo 5 variante virale complet noi. De ce nu le spuneţi celor pentru care faceţi aceste declaraţii descreierate toate lucrurile astea? De ce nu le spuneţi celor pentru care vorbiţi că tratamentele sunt eficiente doar într-o fereastra de timp extrem de îngustă (pe care cei mai mulţi n-o prind pentru că vin prea tărziu la spital)? Eu mă uit la ce spuneţi şi mă întreb: oare chiar am înnebunit, ori am intrat în Don’t look up?", a mai spus Cristian Apetrei.

Cristian Apetrei îi cere demisia lui Alexandru Rafila

Profesorul Apetrei spune că singura soluţie pentru a ieşi din criza sanitară este demisia lui Alexandru Rafila. "Cea mai onorabila soluţie este o demisie imediată, pentru că aceste minciuni prin omisiune sau manipularea adevărului sunt neruşinate şi, din nou, fac nişte deservicii enorme campaniei de vaccinare, care este o prioritate a guvernului din care faceţi parte şi pe care în felul acesta îl sabotaţi în mod direct. Chiar nu vă e oleacă ruşine? Credeţi că vreo ambiţie politică de orice natură poate justifica asemenea exhibare a inconştienţei? Realizaţi că, de când aţi venit, n-aţi făcut nimic pentru ca să protejaţi populaţia pe care o guvernaţi de un pericol major care se vede de pe Marte?", îşi încheie Cristian Apetrei mesajul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Un virusolog român din SUA, atac la Rafila: "Demisia! Chiar nu vă e ruşine? Am intrat în Don't Look up?"