Antena Meniu Search
x

Video 11 iunie - Ziua râsului. Mare petrecere la Grădina Zoo din Braşov. Ce cadou a primit o femelă de râs

Deși ne place tuturor să glumim și să zâmbim, ziua de 11 iunie este dedicată unui altfel de râs, unul sălbatic, cea mai mare felină din fauna țării noastre. Iar, ieri, a fost mare petrecere la Grădina Zoologică din Braşov, acolo unde trăieşte o femelă de râs. Felina a primit chiar şi un cadou: o cutie cu bucăţele de carne.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 08:48

Cum se hrănește un râs? Cum trăiește și ce anume îi amenință existența? Sunt câteva din întrebările la care vizitatorii de la Zoo au primit răspuns, chiar sub privirile animalului.

Femela Hapciu are 14 ani și este una dintre sărbătoritele zilei, la Grădina Zoologică din Brașov. De ziua ei, Hapciu şi-a lăsat cadoul undeva în ușa adăpostului și se odihnește la înălţime, pe o bârnă.

"Am învăţat că râsul este un animal carnivor, trăieşte în Europa şi Asia".

Vezi și

"Trăieşte singur. Şi îmi place foarte mult de el. Pentru că e foarte drăguț și antenele de la urechi sunt foarte drăguțe", au spus copiii, fascinaţi.

Pe acelaşi subiect

“Am pregătit o serie de activităţi educaţionale, acte educative, prin care să le atragem atenţia vizitatorilor despre importanţa râsului în habitatul nostru, mai ales că râsul este un animal care se găseşte în pădurile noastre, este cea mai mare felină din Europa şi este al treilea carnivor ca mărime din Europa”, spune Oana Voicu, inspector Zoo Brașov.

Aproximativ 1500 de râși mai trăiesc, acum, în pădurile din România. Sunt animale care evită omul, însă camerele video montate în sălbăticie, în calea lor, stau mărturie despre frumusețea acestor feline.

"Menţine în echilibru restul animalelor, pentru că, ştiţi foarte bine, este un animal carnivor. Din păcate ne confruntăm şi în cazul lor cu aceeaşi veche problemă: vânătoarea", explica Mihail Milea, inspector Zoo Brașov.

Râșii pot ajunge la peste un metru lungime și peste 35 de kilograme greutate. Sunt mai active dimineața și seara și trăiesc, în medie, 17 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri sociale » 11 iunie - Ziua râsului. Mare petrecere la Grădina Zoo din Braşov. Ce cadou a primit o femelă de râs