Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini emoţionante la Zoo din Valencia: O mamă cimpanzeu îşi jeleşte puiul mort de trei luni de zile şi nu vrea să îi dea drumul din braţe

Vizitatorii grădinii zoologice Bioparc din oraşul spaniol Valencia au fost întâmpinaţi în ultimele trei luni de imaginea emoţionantă a unei femele de cimpanzeu îndurerată care-şi poartă în braţe puiul mort.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 14:39

- Captură video / Youtube

Femela de cimpanzeu, pe nume Natalia, şi-a pierdut puiul când acesta avea doar câteva zile. De atunci, ea îi poartă trupul inert, părând că nu vrea să se despartă de el.

"Este un comportament care a mai fost observat anterior la cimpanzei, nu doar la grădinile zoologice, ci şi în sălbăticie", a declarat pentru Reuters Miguel Casares, directorul Bioparc.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ca şi în cazul oamenilor, cimpanzeii pot plânge moartea apropiaţilor, însă este neobişnuit ca acest proces să fie atât de îndelungat, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, Casares a declarat că acest proces trebuie respectat, la fel ca în cazul oamenilor. "Vizitatorii noştri, care la început sunt destul de şocaţi la vederea unui pui mort, înţeleg imediat ceea ce le explicăm, de ce l-am lăsat acolo şi de ce îl ţinem sub observaţie", a spus el.

Natalia a mai pierdut un pui, în 2018, motiv pentru care este atent monitorizată.

Cimpanzeii se numără printre cele mai periclitate primate din Africa, unde populaţia care numără între 100.000 şi 200.000 de exemplare este afectată de vânătoare, pierderea habitatului şi boli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Imagini emoţionante la Zoo din Valencia: O mamă cimpanzeu îşi jeleşte puiul mort de trei luni de zile şi nu vrea să îi dea drumul din braţe