Antena Meniu Search
x

Video 7 negociatori au încercat trei ore să-l dea jos pe Alexandru de pe acoperişul căminului. Sfârşitul tragic nu a putut fi evitat

Un tânăr a murit după ce s-a aruncat de pe acoperişul unui cămin din Capitală. Şapte negociatori şi zeci de poliţişti au încercat timp de trei ore să-l convingă. În Capitală, nu există saltea pneumatică, aşa că pompierii au vrut să folosească nişte saltele obişnuite, din cămin. Salvatorii spun că atât s-a putut. Nici vorbă să fi fost o intervenţie eşuată. Şi dau vina  pe victimă. Dacă tânărul ar fi vrut să fie salvat, ar fi fost.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 05.03.2021, 20:36

Vezi și

Sfârşit tragic al unui tânăr de doar 23 de ani

7 negociatori, zeci de pompieri şi poliţişti nu au reuşit să îl salveze pe Alexandru, iar tânărul a pierit sub ochii prietenilor

Prietenă: "Era un copil foarte cuminte şi cu foarte mult simţ"

Nu se ştie ce l-a adus pe Alexandru în pragul disperării. Cert e că în jurul orei zece dimineaţa, s-a urcat pe acoperişul căminului studenţesc în care locuia de un an. Agitat, necooperant şi incoerent, salvatorii spun că tânărul a ameninţat în permanenţă că se va arunca. A cerut un singur lucru: să fie adusă fosta iubită. 

Ciprian Romanescu: "Aceasta a fost adusă, dar tânărul nu a vrut să vorbească cu ea. Au chemat mai multe persoane apropiate, cum ar fi psiholog, cel mai bun prieten şi alte două persoane"

După trei ore de discuţii, în care a părut că oscilează, că încă mai e timp să se râzgândească, tânărul se aruncă în gol. 

Valentin Stan, reporter Observator: "Mai bine de 40 de minute au încercat să îl salveze"

Prietenii lui nu îşi explică ce l-ar fi putut determina să îşi ia viaţa. 

"Aţi apucat să vorbiţi?"

"Nu, n-am apucat."

"Să fi fost de la fosta iubită? "

"Nu cred."

"Ei când s-au despărţit?"

"Pe la începutul anului"

"Fata asta săraca, chiar îmi este milă de ea, că a fost implicată în treaba asta chiar degeaba. Ei s-au despărţit şi amiabil şi s-au mai întâlnit pe la sală. Nu s-a certat cu nimeni"

Maior Dinu: "Dacă dorea să fie salvat, tânărul putea fi salvat"

Intervenţia salvatorilor a părut, din nou, lipsită de orice noimă. ISU Bucureşti Ilfov nu are saltea pneumatică. Aşa că, pompierii au vrut să improvizeze cu nişte saltele găsite în cămin. Au renunţat, de teamă. Tânărul se agita la orice gest al lor. 

Maior Adrian Dinu, ISU Bucureşti: "saltele alea erau mici şi puteam să le punem fără să ne vadă"

Misiunea de salvare poate fi studiu de caz pentru exces de zel inutil. S-a organizat un punct de comandă în faţa căminului. Şi 7 din cei 8 negociatori ai Capitalei au fost chemaţi să îl convingă pe Alexandru să coboare. În total, 30 de poliţişti au ajuns la faţa locului. Au fost chemate două echipaje medicale, un echipaj de stingere şi unul de descarcerare. Iar alte două echipe de intervenţie erau pregătite în camerele de la mansarda pe care se afla tânărul. 

Maior Adrian Dinu, ISU Bucureşti: "Nu putem vorbi de un eșec. Dacă exista o mică fărâmă ca persoana să-și dorească să fie salvată ca noi să simțim că puteam să acționăm, acționam"

Adică, Alexandru nu a fost salvat pentru că nu a vrut. 

Maior Adrian Dinu, ISU Bucureşti: "Autoscara am reuşit fără să ne vadă să o calăm. Nu ne-a lăsat nici să o calăm că a ameninţat că se aruncă" 

Alexandru s-a născut în septembrie 1998. Părinţii l-au abandonat, aşa că toată copilăria a fost în îngrijirea asistenţilor maternali. A fost student la ASE. Acum, lucra la o sală de sport din Capitală.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 7 negociatori au încercat trei ore să-l dea jos pe Alexandru de pe acoperişul căminului. Sfârşitul tragic nu a putut fi evitat