Antena Meniu Search
x

700.000 de euro pentru restaurarea Baii Grivita, singura baie publica din Bucuresti

Primaria Municipiului Bucuresti va aloca aproape 700.000 de euro pentru lucrarile de consolidare si restaurare a Baii Grivita, singura baie publica din Capitala, potrivit unui proiect de hotarare aprobat sambata de consilierii municipali

Potrivit acestuia, valoarea totala a investitiei este de 697.373 de euro, banii urmand sa fie asigurati din bugetul municipalitatii, iar lucrarile urmeaza sa fie finalizate in timp de 11 luni de la incepere.

Baia Grivita se afla in administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. Primaria Capitalei a mai avut in vedere restaurarea obiectivului, in luna februarie a anului 2012, insa proiectul a fost respins de consilierii municipali.

"Din relatarile referitoare la constructia ce adaposteste Baia Grivita rezulta ca imobilul a fost puternic afectat de cutremurele din anii 1940 si 1977, in prezent neexistand date din care sa reiasa cum si in ce masura s-a produs acest lucru si prin ce metode fost consolidata", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Lucrarile de reparatii au in vedere masuri de consolidare atat a structurii, cat si a peretilor, precum si realizarea unor sisteme eficiente de drenaj al apelor colectate sau refacerea cailor pietonale.

De asemenea, vor fi aduse la starea initiala elementele cu rol architectural existente, precum si refacerea celor care lipsesc, dar si reconstruirea podului.

Baia Grivita este un ansamblu de cladiri alcatuit dintr-o constructie principala, care adaposeste baia comuna, o constructie adiacenta pentru centrala termica, o alta constructie etajata si o piscina exterioara. Acestea au fost infiintate de Regina Maria la sfarsitul secolului al XIX-lea, fiind inaugurate in 18 decembrie 1897. Capacitatea este de aproximativ 200 de persoane pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 700.000 de euro pentru restaurarea Baii Grivita, singura baie publica din Bucuresti