Antena Meniu Search
x

Curs valutar

76 dintre răniţii din Colectiv sunt încă internaţi în spitalele româneşti

Opt dintre cei 76 de răniţi încă internaţi în România sunt în stare extrem de gravă. Medicii duc o luptă supraomenească pentru aceşti oameni aflaţi acum între viaţă şi moarte. Iar azi colegi de la spitale din Germania şi Franţa le-au venit în ajutor

de Redactia Observator

la 10.11.2015 , 19:19

 Opt dintre cei 76 de răniţi încă internaţi în România sunt în stare extrem de gravă. Medicii duc o luptă supraomenească pentru aceşti oameni aflaţi acum între viaţă şi moarte. Iar azi colegi de la spitale din Germania şi Franţa le-au venit în ajutor. I-au evaluat pe toţi pacienţii pentru a vedea câţi pot fi transportaţi în străinătate. Şi i-au felicitat pe medicii români pentru efortul uriaş pe care îl fac. Vă avertizez că urmează imagini vă pot afecta emoţional.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca au rămas şase pacienţi. Sunt cele mai dificile cazuri venite aici în noaptea tragediei. Şi sunt prioritatea zero a medicilor de aici.

Printre ei şi Alex Pascu, basistul trupei Goodbye To gravity. Fiul preşedintei de onoare a federaţiei române de scrimă, Ana Pascu.

Vezi și

În stare foarte gravă sunt şi câţiva dintre tinerii internaţi la Spitalul de Arsuri.

Sunt cei 4 din terapie intensivă. Doi, acei bolnavi pe care i-am considerat grav şi au o evoluţie favorabilă şi sperăm că vor merge bine, şi doi critici.

76 dintre victimele accidentului din clubul Colectiv sunt spitalizate în România. Au parte de îngrijiri acordate non-stop de un personal medical insuficient pentru o astfel de tragedie, de oameni care nu mai ţin cont de ture şi de program. Iar medicii au lansat azi un apel public.

Echipe de specialişti din Germania şi Franţa i-au evaluat azi pe cei mai mulţi dintre răniţi.

În Germania primesc deja îngrijiri 2 dintre răniţii din club. Olanda, Marea Britanie şi Belgia au preluat cele mai multe victime. În total, 34 de persoane au fost transferate în spitale din străinătate. Patru au pierdut însă lupta pentru viaţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » 76 dintre răniţii din Colectiv sunt încă internaţi în spitalele româneşti