Antena Meniu Search
x

Acadelele, iubite de copii, sunt dulciuri colorate şi nesănătoase

Opt linguriţe de zahăr, arome artificiale şi coloranţi sintetici. Nu sună bine deloc, dar asta conţin multe acadele, "gustarea" preferată a copiilor.

Vezi și

Opt linguriţe de zahăr, arome artificiale şi coloranţi sintetici. Nu sună bine deloc, dar asta conţin multe acadele, "gustarea" preferată a copiilor. Cariile, diabetul sau obezitatea sunt doar câteva din efectele consumului excesiv de dulciuri.

Acestea sunt doar câteva dintre dulciurile care aduc bucurie pe buzele celor mici. Practic, orice conţine zahăr este pe gustul lor. 

Asociaţia Pro Consumatori a cumpărat 32 de sortimente de acadele din spaţiile de joacă pentru copii. În urma studiului s-a constatat că, în medie, din 100 de grame de produs, cam 80 de grame sunt zahăr. Deşi Organizația Mondială a Sănătății recomandă să consumăm maxim 25 de grame de zahăr pe zi.

Acadelele nu sunt doar dulci, ci şi colorate sau cu forme interesante. O combinaţie care nu se obţine din ingrediente sănătoase. 

Multe dintre sortimente se comercializează în spaţiile de joacă. Acolo unde părinţii refuză cu greu poftele copiilor care cer ceea ce văd. Iar urmarea... o vede stomatologul. 

Dincolo de carii, prea mult zahăr aduce probleme şi mai mari. Unul din patru copii români este obez, iar unul din trei ajunge supraponderal. Campania Observatorului Greu în România atrage atenția, de altfel, asupra creșterii alarmante a cifrelor privind obezitatea infantilă în țara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Acadelele, iubite de copii, sunt dulciuri colorate şi nesănătoase