Admitere în şcolile de poliţie 2019. Au început înscrierile pentru sesiunea din ianuarie

Publicat: 10.01.2019, 15:05.
Actualizat: 10.01.2019, 17:04

Admitere în şcolile de poliţie, sesiunea ianuarie 2019. Astăzi au început înscrierile pentru cele 1600 de locuri scoase la concurs de Ministerul Afacerilor Interne.

1600 de locuri scoase la concurs, în sesiunea din ianuarie

Admitere în şcolile de poliţie 2019. Au început înscrierile pentru sesiunea din ianuarie

Facebook

Admitere în şcolile de poliţie, sesiunea ianuarie 2019. Astăzi au început înscrierile pentru cele 1600 de locuri scoase la concurs de Ministerul Afacerilor Interne.

Candidaţii care vor să urmeze o carieră în MAI vor putea susține examenul pentru admitere în școlile de poliţie 2019, în perioada 12 – 21 ianuarie.

Învățământul postliceal pentru formarea agenților de poliție, subofițerilor, maiștrilor militari este cu frecvenţă, durata studiilor fiind de 1 an.

Admitere 2019 la şcoala de poliţie "Vasile Lascăr"

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1300 locuri

În perioada 10 – 21 ianuarie 2019, se va desfăşura concursul de admitere sesiunea ianuarie 2019 pentru un număr de 1300 locuri, din care 30 pentru romi şi 10 pentru alte minorităţi.

Şcoala de Poliţie din Câmpina va organiza şi desfăşura activitatea de înscriere a candidaţilor selecţionaţi, respectiv eliberarea legitimaţiilor de concurs în perioada 10 – 11 ianuarie 2019.

Pentru înscriere, candidaţii se vor prezenta, obligatoriu, la sediul instituţiei din mun. Câmpina, b-dul Carol I, nr. 145, jud. Prahova, având asupra lor următoarele documente:

- Cartea de identitate sau paşaportul în original;

- Diploma de bacalaureat şi foaia matricolă în original / copie legalizată.

Şcoala de Poliţie din Câmpina va organiza şi desfăşura activitatea de înscriere a candidaţilor selecţionaţi, respectiv eliberarea legitimaţiilor de concurs în perioada 10 – 11 ianuarie 2019

După înscriere, în perioada 12 – 18 ianuarie 2019 se vor organiza şi desfăşura probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţei fizice).

Evaluarea performanţei fizice se va realiza numai pentru candidaţii care au promovat contravizita medicală.

Candidaţii vor susţine probele conform planificării ce va fi realizată prin Graficul concursului de admitere. Proba de verificare a cunoştinţelor se va desfăşura în data de 20 ianuarie 2019, aceasta urmând a fi susţinută de candidaţii care au promovat probele eliminatorii.

Contestaţii se pot formula numai la proba de verificare a cunoştinţelor. Candidaţii pot formula contestaţii, în nume personal, în termen de 24 de ore de la momentul afişării rezultatelor.

Admitere 2019 la şcoala de poliţie "Septimiu Mureşan"

Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" – Cluj Napoca - 300 locuri

Școala de Poliție din Cluj-Napoca organizează în perioada 10 - 21 ianuarie 2019 concursul de admitere sesiunea ianuarie 2019 pentru ocuparea unui număr de 300 de locuri aprobate pentru învățământul postliceal pentru formarea agenților de poliție, învățământ cu frecvență: durata studiilor: 4 februarie – 29 noiembrie 2019.

Școala de Poliție din Cluj-Napoca organizează în perioada 10 - 21 ianuarie 2019 concursul de admitere sesiunea ianuarie 2019

Condiţiile legale și criteriile specifice de recrutare

Condiţiile legale și criteriile specifice de recrutare pe care trebuie să le îndeplinească cumulativ candidaţii pentru admiterea în instituţiile de învăţământ pe locurile destinate formării iniţiale a poliţiştilor, forma de învăţământ cu frecvenţă sunt următoarele:

Condiţiile legale:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;

c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;

e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;

f) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;

g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;

h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;

i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor:

a) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;

b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;

c) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

d) candidaţii care au fost declaraţi “admis” la concursul de admitere nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic.

Candidaţii care au absolvit studiile liceale în afara României, cu diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia, au obligaţia de a prezenta la înscriere, dovada echivalării acestor studii de către Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, în condiţiile legii.

Top știri

O fetiţă de 10 ani din Italia a murit asfixiată, făcând provocarea ”jocul fularului” pe TikTok
1
Extern • pe 22.01 la 16:34

O fetiţă de 10 ani din Italia a murit asfixiată, făcând provocarea ”jocul fularului” pe TikTok

Tragedie cumplită în Italia, după ce o fetiţă de doar 10 ani a pierit în timpul unei provocări pentru contul ei de Tik-Tok. "Jocul fularului", cunoscut ca ”blackout challenge”, în care copiii îşi blochează respiraţia până la leşin, pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele mortale.

PARTENERI
Horoscop luni, 25 ianuarie. Berbecii găsesc oameni dispuși să îi ajute
spynews.ro
Jaf ca în filme, ziua în amiaza mare, pe drumurile din România. Imagini șocante! (Exclusiv)
gandul.ro
"I-am distrus tinerețea și m-a executat". Ce i-a facut o femeie lui Cristi Borcea. S-a dus la toți medicii, dar nu găsește tratament
antenasport.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
antenasport.ro
După o internare în spital pentru pneumonie, Ximena Duque se întoarce acasă
tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
12:24 O mamă din Anglia a aflat că are cancer în fază terminală, iar acum este disperată să strângă bani pentru propria înmormântare: „În 24 de ore, viaţa mea s-a prăbuşit” 12:10 Ioana, o tânără româncă din Italia, mamă a doi copii, a murit fulgerător la doar 28 de ani, înaintea unei operații de rutină 11:47 Peste 857.000 de persoane programate pentru vaccinare anti-Covid, în România, în etapa a II-a 11:30 Un adolescent și-a dat tatăl pe mâna FBI-ului după violențele de la Capitoliu: "Aș face-o din nou" 11:17 Interdicţia în armată pentru persoanele transgender, impusă de Trump, ar putea fi ridicată în SUA 10:59 Prefectul Capitalei: Trebuia să relaxăm măsurile, altfel patronii ne-ar fi dat în judecată 10:45 O femeie a câștigat 60 de milioane de dolari, la loto, cu cifrele visate de soț în urmă cu 20 de ani 10:22 Un bărbat din Vaslui şi-a dat de mai multe ori foc la casă, însă pompierii o stingeau repede, de fiecare dată. Aseară a reuşit, într-un final 10:03 Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 35 de judeţe, meteorologii anunţă vânt puternic şi ninsori viscolite 9:30 Ce vrea să facă Nicuşor Dan cu banii obţinuţi din reclamele de pe autobuze, după ce va renunța la inscripțiile de până acum
CITEȘTE PE A1.ro
O mai recunoști? Cum arată doamna Cristina, mama lui George de la MPFM 2, la 8 ani de la terminarea show-ului
A1.RO
Așa arăta când doctorii i-au mai dat doar 12 luni de trăit. Cum s-a transformat Alysson Wilson după ce a slăbit 190 de kg
A1.RO