Antena Meniu Search
x

ALERTĂ! Mâncăm fructe şi legume bolnave de CANCER şi VIROZE

Semnalul de alarmă este dat de ceretătorii din domeniul agricol care atrag atenţia că multe dintre legumele şi fructele de pe piaţă sunt bolnave de bacterioze, cancere şi viroze care afectează sănătatea oamenilor.

 Acest lucru se întâmplă din cauza importului masiv de seminţe în urma reducerii drastice a suprafeţelor institutelor de cercetari agricole.

Astfel, microplasmoze, cancer bacterian, viroze şi bacterioze sunt doar câteva dintre bolile plantelor introduse în Romania în ultimii ani, odată cu importurile de seminţe şi hibrizi. Parlamentarii români vor să schimbe acest lucru printr-o modificare legislativă.

“În 1990, noi am avut 160.000 de ha şi acum avem sub 30.000 ha. Consecinţa este că nu mai putem produce seminţe româneşti şi atunci se aduc din import.

Pe de o parte, este pericolul introducerii unor boli care nu au fost la noi sau combaterea lor necesită tratamente mai scumpe, iar pe de altă parte, soiurile care se introduc în ţară nu întotdeauna sunt potrivite pentru condiţiile noastre.

La cartofi a apărut o bacterioza care le înnegreşte conţinutul. Bacterioza la cartofi a fost introdusă recent din străinătate pentru că s-au importat cartofi de sămânţă infectaţi”, a declarat prof. dr. Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice “Gh. Ionescu-Siseşti”.

sursă: mediasinfo.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » ALERTĂ! Mâncăm fructe şi legume bolnave de CANCER şi VIROZE