Antena Meniu Search
x

Anotimpul rece aduce o creştere semnificativă a consumului de ceai

Scad temperaturile, cresc vânzările! Sezonul rece aduce o explozie de comenzi pentru producătorii de ceai, care au încasări duble faţă de lunile precedente. În fabrici, angajaţii fac ture suplimentare pentru a putea onora cererile. Sute de sortimente ajung în ceainării din toată ţara.

de Redactia Observator

la 21.11.2019, 21:44

Vezi și

Scad temperaturile, cresc vânzările! Sezonul rece aduce o explozie de comenzi pentru producătorii de ceai, care au încasări duble faţă de lunile precedente. În fabrici, angajaţii fac ture suplimentare pentru a putea onora cererile. Sute de sortimente ajung în ceainării din toată ţara.

Cezara şi Radu sunt doi clienţi fideli ai ceainăriilor bucureştene. În această dimineaţă ploioasă de noiembrie, i-am găsit savurând licoarea într-o atmosferă relaxantă, la lumina lumânării. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru unii, acest obicei are rol terapeutic, îi relaxează şi, astfel, ceremonia ceaiului devine o artă. 

Ceainăriile şi-au diverisifcat meniurile şi au acum sute de sortimente pe care le prepară. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ceaiul negru, urmat de ceaiul verde cu mentă şi de cel de lămâie sunt preferatele românilor. Consumăm, însă, doar 70 de grame de persoană, pe an. La polul opus, Turcia, China, Irlanda şi Marea Britanie ocupă primele patru poziţii în topul ţărilor cu cel mai mare consum pe cap de locuitor. Însă, încet-încet pare că descoperim şi noi gustul licorii. 

Anul trecut, românii au cumpărat ceai în valoare de 95 de milioane de lei. Cu 13% mai mult faţă de anul anterior. Pentru anul acesta, estimările comercianţilor arată că vânzările de ceai vor depăşi pragul de 100 de milioane de lei.

Pe timp de iarnă, vânzările se dublează faţă de restul anului. Constantin Ene deţine o fabrică în judeţul Vâlcea, iar în această perioadă povesteşte că nu mai face faţă comenzilor. Produce zilnic 20 de mii de cutii de ceai. Are 40 de angajaţi cărora le-a cerut să stea şi peste program. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anual, în întreaga lume, sunt produse în jur de trei miliarde de tone de ceai.

Una dintre legende spune că licoarea a apărut acum două mii de ani, în China, după ce mai mulţi păstori au preparat o băutură din frunzele arbustului de ceai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Anotimpul rece aduce o creştere semnificativă a consumului de ceai