Antena Meniu Search
x

Un asistent SMURD din Timișoara, salvatorul propriului său copil: "Am încercat să mă concentrez pe ce am de făcut"

Un asistent SMURD din Timişoara a ajuns salvatorul propriului său copil. Chiar înainte de decolarea elicopterului, a aflat că victima la care trebuie să ajungă este băiatul lui de patru ani, care fusese izbit de o maşină. Cu o stăpânire de sine incredibilă, bărbatul a reuşit să-şi ducă copilul până la spital, unde a intrat direct în operaţie. Acum, băieţelul este bine şi visează şi el să devină un erou. 

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 20:49

Vezi și
  • Băiatul fusese victima unui accident de circulație.
  • Copilul a rămas internat cu o fractură la picior.

"Ciao, tati! Ce faci, tati? Sunt cel mai cuminte", este conversaţia emoţionantă dintre un pacient şi savatorul lui. Pacientul este un copil de patru ani, iar salvatorul - tatăl lui. 

Sebastian Petruş este asistent medical SMURD în Timişoara. O misiune i-a schimbat definitiv viaţa. În urmă cu câteva zile, în timp ce Sebastian se pregătea să intre în tură, un apel de urgenţă îl trimitea cu elicopterul spre localitatea Fârdea. 

Un copil fusese lovit de o maşină în timp ce se plimba cu bicicleta. În primele clipe, salvatorul nu a realizat că şi copilul lui se află la bunici, în aceeaşi localitate. 

Abia înainte de decolare a aflat că, de fapt, trebuie să-şi salveze propriul fiu. 

Sebastian Petruș, tatăl victimei: Timpul a trecut greu. Mă gândeam și pe partea de tată și pe partea asistentului că trebuia să mă duc acolo să îl ajut, nu să ma duc să plâng.

În cele 15 minute, cât a durat zborul, asistentul SMURD a încercat să se pregătească pentru misiunea vieţii lui. A înţeles că singura şansă a fiului lui este ca el să-şi păstreze calmul. 

Sebastian Petruș, tatăl victimei: E greu, e greu să te stăpâneşti. Am fugit spre ambulanță, am deschis ambulanța. Când l-am văzut pe Mario pe targă, am încercat să mă concentrez pe ce am de făcut.

Rănit grav la picior, băieţelul şi-a recunoscut imediat tatăl şi l-a strigat. A fost încurajarea de care Sebastian avea nevoie. Cu o stăpânire de sine incredibilă, bărbatul şi-a urcat copilul în elicopter şi a plecat spre spitalul din Timişoara. 

Sebastian Petruș, tatăl victimei: Am povestit despre orice, chiar dacă era un picuț anesteziat şi voia să doarmă. Nu am vărsat nicio lacrimă cât am fost în faţa lui până a ajuns elicopterul la Timişoara şi a aterizat pe aeroport. Atunci am ieşit puţin afară. Trebuia să mă descarc. Mi-a spus, după ce a ieşit din operaţie şi am vorbit cu el, că şi el vrea să ia meseria mea. 

Copilul de patru ani a suferit o fractură la picior şi a rămas internat în spital, alături de mama lui. Peste câteva zile, se va întâlni din nou cu eroul lui. Medicii se pregătesc să-l externeze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un asistent SMURD din Timișoara, salvatorul propriului său copil: "Am încercat să mă concentrez pe ce am de făcut"