Antena Meniu Search
x

ATENŢIE, ROMÂNI! Un ieşean, pe MOARTE după ce a luat o PASTILĂ pe care toţi o FOLOSIM

Un ieşean a ajuns pe patul de spital, după ce a văzut o reclamă la televizor cu o pastilă care promitea marea cu sarea

Un ieşean a ajuns pe patul de spital, după ce a văzut o reclamă la televizor cu o pastilă care promitea marea cu sarea

Medicii fac eforturi mari pentru a-l menţine în viaţa un ieşean în vârstă de 58 de ani. Acesta a fost transportat la spital în stare critică şi a fost dus direct în sala de operaţie. Pacientul este internat în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), postoperator starea de sănătate a acestuia se menţine la fel de gravă. Şansele de supravieţuire ale ieşeanului sunt minime, după cum au afirmat medicii.

Bărbatul a fost adus joi, 23 ianuarie, la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iaşi. Pacientul era în comă şi examenele de specialitate au arătat că acesta are hemoragie cerebrală.

"Pacientul este în stare foarte gravă, cu un prognostic extrem de rezervat. Este prematur să ne pronunţăm asupra evoluţiei stării de sănătate. Pacientul a ajuns la spital cu hematom intracerebral, hemoragie cerebrală şi stare de comă. A fost operat în urgenţă şi postoperator starea de sănătate este la fel de gravă. Este internat în Terapie Intensivă şi respira cu ajutorul aparatelor", a declarat medicul neurochirurg Florin Grămadă, purtător de cuvânt la spitalul menţionat, conform Bună Ziua Iaşi.

Medicii de specialitate au precizat că hemoragia cerebrală s-a produs în urma adminstrarii zilnice de aspirină. Bolnavul lua aspirină  fără a avea acordul vreunui medic, considerând că este un medicament banal care nu îi poate face niciun rău.

Familia a spus medicilor ca bărbatul lua acid acetilsalicilic de câteva luni, după ce a văzut o reclamă cu acest medicament la televizor. "Aspirina se ia numai la recomandarea medicilor, pentru că are un puternic risc de hemoragie cerebrală, tubul digestiv, rinichi, oriunde în corp", a spus dr. Florin Grămadă.

Nu este primul caz de acest gen înregistrat la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu. În ciuda avertismentelor medicilor, multe persoane iau aspirină "după ureche", ignorând total riscurile pe care le prezintă, la fel ca orice medicament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri sociale » ATENŢIE, ROMÂNI! Un ieşean, pe MOARTE după ce a luat o PASTILĂ pe care toţi o FOLOSIM