Antena Meniu Search
x

Video "Atmosferă de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viață". Cum arată viaţa în cele mai urâte patru oraşe din România

De-a lungul timpului, multe oraşe din România au fost incluse în topuri internaţionale ale celor mai frumoase locuri din lume. Acum, avem însă şi un clasament de la polul opus. Corabia, Făgăraş, Constanţa, Ţăndărei şi Giurgiu se află în topul celor mai urâte oraşe din România, conform unui sondaj realizat de o platformă online. Ce părere au însă cei care locuiesc în aceste oraşe, vedeţi în materialul următor. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.05.2023, 18:38

Vezi și

La aproximativ 70 de kilometri de Brașov, la poalele munților Făgăraș, o zonă cu protenţial turistic mare, găsim unul dintre cele mai urâte oraşe din ţară. Facem o primă oprire.

Făgăraş, judeţul Braşov

Claudiu Loghin, reporter Observator: În nord-estul municipiului Făgăra, într-un cartier de blocuri, gazul ars se măsoară direct pe faţade. Doar din cele două faţade, am numărat nu mai puţin de 53, 54, 55 de contoare de gaz, direct pe bloc. 

Localnic: Faţadele blocurilor trebuie aranjate, pentru că, vedeţi, arată urât. Plus taie drumurile sunt cu multe găuri, oamenii îşi strică maşinile.

Pe acelaşi subiect

Corabia, judeţul Olt

Potrivit sondajului făcut pe internet, există însă un oraş care depăşeşte Făgăraş în ceea ce priveşte aspectul dezolant. Pe locul întâi în topul celor mai urâte oraşe din ţară s-ar afla oraşul Corabia, din judeţul Olt. Localnicii şi nu numai au argumentat că este un oraş fără viaţă, în care 90 la sută dintre clădiri sunt fie abandonate, fie stau să cadă.

"Corabia, jud. Olt. Atmosfera de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viață. Străzi mai rele decât la bulgari, mai multe gropi și spărturi decât am fire de păr în cap. Cale ferată lăsată în paragină, industria la pământ, evident. 90% din clădiri sunt ori abandonate, ori stau să cadă, gunoaie peste tot.", spune un internaut.

Giurgiu

Şi locuitorii din Giurgiu s-au găsit în topul oraşelor urâte.

Localnic: E neîngrijit. Nu mătură rigolele astea, chiar astăzi mă uitam şi zic, ia uite câte pungi şi ce praf nemăturat. 

Constanţa

La fel şi Constanţa, culmea, oraşul care ne aduce anual mii de turişti străini în ţară. A fost inclus chiar în primele cinci cele mai urâte oraşe din România. Cei care locuiesc aici sunt însă, de altă părere.

Localnic: Este un oraş, nici foarte mare, nici foarte mic. Şi peisajul e plăcut, marea aproape, vacanţa de vară, plaja.

În ciuda acestui clasament, România rămâne una din ţările cu cele mai frumoase oraşe din lume.Sibiu, Sighişoara, Oradea sau Timişoara au fost lăudate de mai multe ori în publicaţiile străine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » "Atmosferă de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viață". Cum arată viaţa în cele mai urâte patru oraşe din România