Antena Meniu Search
x

De nouă ani, o lege care ar trebui să ne PROTEJEZE COPIII nu e respectată în incinta şi în apropierea şcolilor

Copiii noştri iau proporţii. N-avem programe de nutriţie. În schimb, avem legi care nu se respectă.

Vezi și

Copiii noştri iau proporţii. N-avem programe de nutriţie. În schimb, avem legi care nu se respectă. De nouă ani, în chioşcurile din şcoli se vând fix produsele pe care un ordin de ministru le interzice de la comercializare în şcoli sau lângă unităţile de învăţământ. Copiii mănâncă chipsuri şi beau sucuri. Şi, dacă traversează strada, pot cumpăra ţigări şi alcool. Amenzi nu se dau. Aşa că reporterii Observator au verificat cu o cameră ascunsă cât de gravă e situaţia. 

- Acum fac campanie că, vai, se îngraşă. 

- Dar cumpără copiii? Ce cumpără?

- Tot ce este aici, de obicei.

Pe acelaşi subiect

Vânzătoarea ridică din umeri. A văzut la televizor că se îngraşă copiii. Totuşi, nu i se pare o problemă. Vinde zilnic dulciuri, sucuri şi chipsuri. În incinta şcolii! Nu e voie, dar sunt preferatele copiilor. 

- Dar ce aveţi voie în şcoli?

- Apă plată şi fructe.

- Păi, şi numai apă plată şi fructe nu avem aici.

- Păi, nici nu am cum. Nu am nicio şansă să bag apă plată şi fructe. Nu-ţi asiguri nici măcar chiria. Aşa zice statul.

Statul zice şi pe hârtie. Cu o lege clară. În vigoare de nouă ani deja. Lege care interzice comercializarea produselor cu un conţinut mare de zahăr, a produselor de fast food şi a băuturilor carbogazoase în sau în imediata apropiere a şcolilor. Tot de nouă ani, magazinele vând doar ce aduce profit. 

La doi paşi de şcoală, vânzătorii plusează. În vitrină, stau la loc de cinste ţigările şi băuturile alcoolice. Dacă e cerere, e şi ofertă. Aşa că am luat mai multe licee din Bucureşti la rând. La liceul Iulia Haşdeu şi la Caragiale e aceeaşi poveste. În pauze, elevii traversează strada şi cumpără ce vor. 

Un sistem haotic, unde legile sunt doar pe hârtie. Chiar şi programul adoptat de Guvern, prin care elevii ar trebui să primească şi fructe şi legume, în unele şcoli este imposibil de aplicat.

În unele şcoli nici laptele şi cornul nu au sosit pe băncile elevilor. Contractele de licitaţie au întârziat distribuirea produselor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » De nouă ani, o lege care ar trebui să ne PROTEJEZE COPIII nu e respectată în incinta şi în apropierea şcolilor