Antena Meniu Search
x

Cele mai mari 15 bănci din România au primit amenzi record pentru neregului în relaţia cu clienţii

Cele mai importante 15 bănci din ţară au fost amendate pentru capcanele ascunse în oferte. Cele mai multe practicau publicitatea înşelătoare.

Vezi și

Cele mai importante 15 bănci din ţară au fost amendate pentru capcanele ascunse în oferte. Cele mai multe practicau publicitatea înşelătoare şi reţineau ilegal comisioane sau dobânzi. Prinse cu nereguli, băncile vor fi obligate să  restituie banii oamenilor. 

Zero la sută comision şi avantaje unice. În spatele acestor reclame stau însă multe capcane, spun cei de la Protecţia Consumatorilor, aşa că mare atenţie când semnaţi un contract. Cele mai importante 15 bănci din România au fost amendate pentru publicitate înşelătoare.

Paul Anghel, preşedinte ANPC: "În anumite contracte dobanda nu era ca cea din publicitate, era mai mare!" Un alt motiv pentru care băncile au fost amendate este că prezintă oferta pe anunţuri mari ca acesta, dar informaţiile importante, cum ar fi dobânzile şi comisioanele, sunt trecute cu litere mici, pe care abia le vezi.

Mai grav este că unele bănci încasau ilegal anumite comsioane, au descoperit comisarii ANPC în timpul unor controale.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 500.000 de lei. Dacă observăm nereguli din partea băncilor, trebuie să urmăm mai mulţi paşi.

Orice client are mai multe drepturi în relaţia cu banca. 20 de miliarde de lei şi 46 de milioane de euro au împrumutat românii în acest an de la bănci, o sumă mai mare faţă de anul trecut, arată datele BNR. Este şi motivul pentru care mulţi prevăd o criză similară celei din 2008, când economia României a crescut artificial, din cauza consumului, exact cum se întâmplă şi acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cele mai mari 15 bănci din România au primit amenzi record pentru neregului în relaţia cu clienţii