Antena Meniu Search
x

Temperaturile au scăzut în 24 de ore cu mai mult de 15 grade. Meteorologii anunţă O IARNĂ SIBERIANĂ

Valul de aer polar a cuprins peste noapte România! În nici 24 de ore, temperaturile s-au prăbuşit, chiar şi cu 15 grade, în unele regiuni.

Vezi și

Valul de aer polar a cuprins peste noapte România! În nici 24 de ore, temperaturile s-au prăbuşit, chiar şi cu 15 grade, în unele regiuni. De la tricou, românii au trecut direct la geaca de iarnă. Suntem sub cod galben şi portocaliu de vreme rece şi ne aşteaptă o noapte cu ploi abundente, cât pentru o lună întreagă. Şi medicii avertizează: schimbarea bruscă ne poate trimite la spital. 

De la tricou şi bronz de toamnă, am trecut peste noapte la glugă şi fular de iarnă. Dacă ieri la amiază termometrul arăta în jur de 25 de grade, astăzi nu ne lipsesc nici geaca, şi nici umbrela. La nici 24 de ore, termometrul arată doar 13 grade. O diferenţă de peste zece grade, care ne slăbeşte organismul şi ne face vulnerabili în faţa virozelor. Iar asta se simte deja şi în camerele de gardă aglomerate din spitale.   

Iar schimbările bruşte de temperatură pot avea şi efecte mai grave, avertizează medicii. 

Toată ţara a simţit diferenţele extreme. De exemplu, la Calafat, temperatura a scăzut într-o săptămână de la 29 de grade celsius, până la 13 grade. La Iaşi, termometrul a coborât de la 28, la 10 grade. Iar de la 22 de grade pe malul mării, am ajuns la numai 11.  Aerul polar a ajuns în România prin partea de nord-est. Iar pe măsură ce avansează ciclonul care s-a format în Marea Adriatică, ploile vor cuprinde toată ţara. 

E doar începutul unui sezon rece cu temperaturi ca în Siberia. Vom avea parte de o iarnă îngheţată, cu până la minus 30 de grade celsius. Ca să ne pregătim de ger, medicii recomandă de acum plimbări în aer liber şi mese bogate în fructe şi legume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Temperaturile au scăzut în 24 de ore cu mai mult de 15 grade. Meteorologii anunţă O IARNĂ SIBERIANĂ