Antena Meniu Search
x

Barajul de pe Valea Videi, din Bihor, o destinație de poveste

Sunt zone în România care ar putea rivaliza fără probleme cu destinaţiile exotice! Una dintre ele este Barajul de pe Valea Videi, din judeţul Bihor. Acolo, apa care îşi schimbă culoarea în funcţie de anotimp, aerul curat şi peisajul unic atrag deja o mulţime de turişti.

de Redactia Observator

la 13.05.2019, 17:26

Vezi și

Sunt zone în România care ar putea rivaliza fără probleme cu destinaţiile exotice! Una dintre ele este Barajul de pe Valea Videi, din judeţul Bihor. Acolo, apa care îşi schimbă culoarea în funcţie de anotimp, aerul curat şi peisajul unic atrag deja o mulţime de turişti. Şi ar putea aduce şi mai mulţi dacă nu ar exista o problemă: lipsa infrastructurii.

Barajul Vida pare desprins din poveste. Primăvara, apa are culoarea smaraldului şi aminteşte de lacurile exotice, dar peisajul are o imagine diferită în fiecare anotimp. Iar cine ajunge aici chiar şi întâmplător, se întoarce.

Pe lângă culoarea schimbătoare a lacului, cea care atrage turiştii ca un magnet este vâltoarea din mijlocul său. O "operă" a constructorilor, deversorul în formă de pâlnie este unic în lume şi are rolul de a prelua din presiunea pe care cei 400.000 de metri cubi de apă o pun asupra digului.

Lacul Vida are o suprafaţă de 6 hectare şi o lungime de 2 kilometri. Construcţia lacului de acumulare a durat pana în anul 1967 şi a fost realizat în principal pentru spălarea bauxitei extrase din minele din regiune. Zona oferă însă şi alte atracţii celor care ajung acolo. Cu condiţia să fie capabili să parcurgă tot drumul.

Pentru cei care nu vor să se cazeze în zonă, malul lacului este numai bun pentru un picnic sau un grătar. Iar zona este perfectă şi pentru cei care iubesc pescuitul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Barajul de pe Valea Videi, din Bihor, o destinație de poveste