Antena Meniu Search
x

Bucureștean de 50 de ani, oprit în ultima clipă de la gestul fatal. „Ce faci, tati? Oamenii vor să te ajute!”

Un bucureștean de 50 de ani care voia să se sinucidă a fost oprit în ultima clipă de jandarmii care au sosit la apartamentul său din Calea Moșilor și i-au făcut legătura cu fiica lui de 11 ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.06.2020, 10:48

Bucureștean de 50 de ani, oprit în ultima clipă de la gestul fatal
Plutonier major Mădălin Ruță, jandarmul care a intervenit în cazul de pe Calea Moșilor - Facebook/ Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti
  • Bărbatul de 50 de ani se încuiase în apartament și amenința că se aruncă în aer.
  • Fiica sa de 11 ani a reușit să înmoaie pornirile tatălui ei.

Polițiștii și Jandarmii au fost alertați printr-un apel la 112 că un bărbat înarmat cu un cuțit în mână amenință că se sinucide, într-un apartament pe Calea Moșilor. Refuză să colaboreze, ținând ușa încuiată.

Echipaje de jandarmi și polițiști ajung la fața locului. Plutonier major Mădălin Ruță urcă la apartamentul bărbatului și se prezintă: „- Iurie, sunt Mădălin, de la Jandarmerie. Vorbește cu mine!”

Bărbatul avea nevoie de o confirmare: îi cere lui Mădălin să iasă afară ca să îl poată vedea pe geam. Din momentul acela, Mădălin îi câștigă încrederea lui Iurie. În tot acest timp, acesta a aflat că bărbatul are o soră și o fiică.

Întors la ușa apartamentului, prin crăpătura formată de lanțul încuietorii, îl întreabă dacă vrea să vorbească cu ele.

Fără să mai primească vreun semn din partea bărbatului, Mădălin ia decizia de a forța ușa. Intră în casă și îl găsește în bucătărie, umblând la conducta de gaze. Colegul nostru le spune tuturor să evacueze zona, solicitând oprirea alimentării cu gaze. „Iurie, Victoria e la telefon, vrea să vorbească cu tine”, spune jandarmul.

Ce faci, tati? Oamenii nu vor să-ți facă rău, vor să te ajute”, se aude brusc glasul și îndemnul fiicei sale, care îl fac pe bărbat să renunțe la cuțitul pe care îl avea în mână. E momentul în care Mădălin a știut că și-a îndeplinit misiunea. După mai bine de două ore de dialog, reușește să îl salveze pe bărbat și să îl conducă la ambulanța care aștepta la parterul blocului.

Mădălin spune că în cei 12 ani de activitate în Jandarmerie a învățat de la colegi și din experiențele lui profesionale un lucru foarte important: trebuie să știi să vorbești cu oamenii. Și ne mai mărturisește un singur lucru: în această misiune, pentru victoria lui îi rămâne dator Victoriei, fetița de 11 ani care a reușit să înmoaie pornirile tatălui ei.

Povestea apelului la 112 a fost relatată pe larg pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bucureștean de 50 de ani, oprit în ultima clipă de la gestul fatal. „Ce faci, tati? Oamenii vor să te ajute!”