Antena Meniu Search
x

Biserica Ortodoxă nu interzice Valentine's Day

De Valentine's Day, preoţii ne îndeamnă să dăm de pomană. Nu înţeleg cum o sărbătoare străină e mai importantă decât Sâmbăta Morţilor

Vezi și

De Valentine's Day, preoţii ne îndeamnă să dăm de pomană. Nu înţeleg cum o sărbătoare străină e mai importantă decât Sâmbăta Morţilor

Anul acesta, Sâmbăta Morţilor e la concurenţă cu Valentine's Day. O sărbătoare ortodoxă şi una occidentală. Pentru slujitorii Domnului, alegerea e simplă. Şi ţine tot de iubire. Dar o altfel de dragoste.

În fiecare an, cu o săptămână înainte de începerea Postului Paştelui, creştinii îşi pomenesc morţii în ziua Moşilor de Iarnă. Merg la biserică şi dau de pomană, pentru cei care au trecut pe lumea cealaltă.

Reprezentanţii bisericii nu se opun sărbătorii vestice a iubirii, dar spun că nu are nicio legătură cu tradiţiile noastre.

În magazine, iubirea pluteşte în aer. E plin de inimioare, jucării din pluş, căni sau rame foto cu însemnele iubirii. Cadouri care costă chiar şi câţiva lei. Chiar şi aşa, dragostea le-a golit, mai degrabă, buzunarele comercianţilor. Îndăgostiţii nu prea se înghesuie să cumpere cadouri, chiar dacă mai sunt doar trei zile până la Valentine's Day.

Nici preţurile şi nici ineditul nu i-au atras pe tineri. Intervenţia divină ar fi o cauză, ar spune gurile rele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Biserica Ortodoxă nu interzice Valentine's Day