Antena Meniu Search
x

Brunchurile cu bucate săsești, un succes pe Valea Hârtibaciului

O dată cu căldura, s-a dat startul sezonului brunchurilor în aer liber. Într-un sat pitoresc de pe Valea Hârtibaciului, din Sibiu, zeci de oameni au gustat din bucatele săseşti autentice şi s-au bucurat de peisajele unice. Evenimentul a fost aşteptat cu nerăbdare de toţi cei care şi-au dorit o experienţă gastronomică de neuitat.

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 18:28

Vezi și
  • Participarea la un astfel de brunch costă 100 de lei.

La nici 30 de kilometri de Sibiu, în satul săsesc Hosman, se ascunde o adevărată comoară gastronomică. Într-o gospodărie care păstrează încă vechea moară şi o brutărie, doamna Luiza pregăteşte de zor bucatele din care se înfruptă oaspeţii veniti din toate colţurile ţării. 

Luiza Boldizsar, gazdă: Este specific săsesc. Deci asta este ceva numai a saşilor, asta nu e nimic furat de la români, nimic furat de la unguri, asta numai saşii făceau la sărbători sau ca la fiecare casă, dar nu era nicio nuntă sau nicio sărbătoare, ei făceau hencleş.

Hencleşul, celebra prajitura, se face după reţeta tradiţională a saşilor. Dar la fel de apreciate de turişti sunt şi celelalte bucate. 

Doar 50 de oameni pot participa la un astfel de eveniment. Locurile de luat masa sunt amenajate doar în exterior, iar mesele sunt aranjate în aşa fel încât oaspeţii să păstreze distanţa socială. 

Cristian Cismaru, organizator eveniment: Mâncarea este în primul rând motivul pentru care vine lumea în sat. Noi îi aşteptăm în schimb pe oameni să le arătăm ce-i în jurul mâncării şi identitatea noastră e dată în primul rând de mâncarea asta şi de modul în care arată teritoriul nostru, teritoriul fiind comoara noastră, cel mai de preţ dat pe care îl avem.

Aşa cum era şi normal, după o masă copioasă oamenii au ieşit la o plimbare pe dealurile din jurul satului. 

Anul acesta sunt pregătite 24 de astfel de brunchuri. Pentru a participa trebuie să plătiţi o taxă de 100 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Brunchurile cu bucate săsești, un succes pe Valea Hârtibaciului