Antena Meniu Search
x

Primăria a alocat anul acesta un buget record pentru spitale, sport, dar şi pentru credinţă

Peste 17.000 de euro. Acesta este salariul pe care Primăria Capitalei îl plăteşte lună de lună celei mai bune jucătoare de handbal a lumii, Cristina Neagu.

Vezi și

Peste 17.000 de euro. Acesta este salariul pe care Primăria Capitalei îl plăteşte lună de lună celei mai bune jucătoare de handbal a lumii, Cristina Neagu. Primăria a alocat anul acesta un buget record pentru sport, spitale, dar şi pentru credinţă. Catedrala Mântuirii Neamului va primi 3 milioane de euro.

Este cea mai bună jucătoare de handbal din lume. Şi cea mai bine plătită din ţară - Cristina Neagu primeşte un salariu de 22 de mii euro pe lună. Primăria Capitalei precizează că "o treime din sumă se întoarce la stat, sub formă de taxe şi impozite."

Banii reprezintă doar o parte infimă din bugetul-record al Municipalităţii: peste un miliard de euro se va împărţi între spitale, biserică, infrastructură şi cultură. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: "Consider că a aloca 111 milioane de euro pentru sănătate şi 3 milioane de euro pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului este o decizie corectă."

Trei noi spitale se pregătesc în Capitală. Cel mai mare dintre ele, Spitalul Metropolitan, va deservi şi judeţele limitrofe, va avea secţie pentru Mari Arşi, unitate de primiri urgenţe, dar şi un centru de excelenţă în oncologie. Va fi construit în nordul Capitalei, în Pipera. 

Cel mai modern spital de pediatrie din ţară, Victor Gomoiu, va fi gata în martie. Vechea clădire, lăsată în paragină, se va transforma într-un centru pentru copiii bolnavi de cancer. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: "De asemenea, lângă această clădire va funcţiona o alta unde vor fi cazaţi părinţii aflaţi la intervenţie sau şi la tratament."

Cu banii adunaţi de Asociaţia Colectiv, în curtea Spitalului Sfântul Ioan, va fi construită o maternitate. 

O mare parte din bugetul de 1,24 miliarde de euro se va duce în infrastructură. Primăria promite noi pasaje, dar şi lărgirea mai multor tronsoane de drumuri, printre care şi Şoseaua Fabrica de Glucoză, blocată la orele de vârf. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Primăria a alocat anul acesta un buget record pentru spitale, sport, dar şi pentru credinţă