Antena Meniu Search
x

Când intră în vigoare restricţiile Covid. Restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la capacitate redusă

Masca redevine obligatorie şi în spaţiile deschise, iar cele de plastic sau din material textil nu vor mai fi permise, cel mai probabil, de sâmbătă, 8 ianuarie. Tot de atunci se prelungeşte starea de alertă care vine cu noi restricţii în încercarea de a diminua răspândirea Omicron.

de Larisa Bernaschi

la 06.01.2022, 22:00

Noi restricţii impuse de valul 5 al pandemiei
Noi restricţii impuse de valul 5 al pandemiei - Shutterstock

Astăzi Guvernul a prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile. Atneţie însă, toate măsurile vor inra în vigoare abia de sâmbătă, 8 ianuarie. Cea mai importantă măsură adoptată de executiv este că masca redevine obligatorie, atât în spaţiile deschise cât şi în cele închise, iar o nouă schimbare este aceea că vor fi permise doar măştile de tip medical sau cele FFP2.

Vor fi permise doar anumite tipuri de măşti

Printre alte măsuri luate de Guvern se numără funcţionarea restaurantelor, cafenelelor şi teraselor, care se va face in funcţie de rata de incidenţă. Pentru incidenţa mai mică de 3 la mia de locuitori localurile vor putea funcţiona la capacitatea de 50%, iar dacă incidenţa va depăşi pragul de 3, atunci doar 30% dintre locurile din interior vor putea fi ocupate. Accesul se va face bineînţeles pe baza Certificatului Verde.

Centrele comerciale, acolo unde accesul va fi permis doar în baza aceluiaşi document vor funcţiona în intervalul orar 5-22, în timp ce sălile de spectacol, cinematografele şi sălile de fitness vor putea fi ocupate în funcţie de rata de incidenţă. Pentru o valoare mai mică de 1 la mia de locuitori, se vor ocupa 50% dintre locuri, în timp ce pentru o incidenţă mai mare de 1 caz la 1000 de locuitori, acestea vor funcţiona la doar 30% din capacitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Când intră în vigoare restricţiile Covid. Restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la capacitate redusă