Antena Meniu Search
x

Casa de Piatră, noua atracţie din Munţii Apuseni

Un cătun ascuns printre stânci, în Munţii Apuseni, i-a fermecat pe turiştii veniţi din toate colţurile lumii. I se spune satul de la capătul lumii, pentru că aici ajungi pe un drum pietruit, printre păduri dese de brad.

de Redactia Observator

la 03.10.2019, 21:50

Vezi și

Un cătun ascuns printre stânci, în Munţii Apuseni, i-a fermecat pe turiştii veniţi din toate colţurile lumii. I se spune satul de la capătul lumii, pentru că aici ajungi pe un drum pietruit, printre păduri dese de brad. Locul ca-n poveşti ascunde peşteri fabuloase şi un lac de smarald. Turiştii dorm în casele moţilor, vechi de sute de ani, şi sunt ospătaţi cu plăcinte moţeşti şi balmoş.

La peste 1200 de metri altitudine, în inima Munţilor Apuseni, după un drum de 12 kilometri care porneşte din localitatea Gârda de Sus şi şerpuieşte prin pădure, turiştii ajung într-un loc uitat de lume: Casa de Piatră. Aici, mai sunt doar 20 de gospodării, unele vechi de peste 100 de ani. 

Locul pitit între cer, păduri şi stânci de calcar este un paradis pentru speologi. Aici găsim una dintre cele mai spectaculoase peşteri - Gheţarul de la Vârtop. Pereţii brodaţi cu stalactite şi stalagmite o fac printre cele mai frumoase monumente ale naturii din ţară.

O altă atracţie este Peştera Coiba Mare, a cărei intrare are dimensiuni uriaşe, de 47 de metri înălțime și 74 de metri lățime. Galeriile ei se întind pe patru kilometri. Apa din ea iese mai la vale într-un izbuc cu apă turcoaz. Turiştii care ajung aici sunt fascinaţi. Ospitalitatea moţilor este moştenită din străbuni, iar preţurile pentru un sejur de poveste sunt pentru toate buzunarele. 

De la câteva sute de turişti, câţi treceau pe-aici cândva, acum vin mii, spun gazdele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Casa de Piatră, noua atracţie din Munţii Apuseni