Antena Meniu Search
x

Video Categoria de salariaţi care ar putea fi impozitată progresiv. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Bugetarii care au venituri mai mari decât preşedintelui statului vor fi impozitaţi progresiv. Este anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi. 

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 08:29

Vezi și

Schema de impozitare progresivă se va aplica veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui României, venituri care includ salariile și sporurile pe care aceștia le primesc. 

Ministrul Muncii a precizat faptul că această impozitare progresivă nu poate fi aplicată în mediul privat, motiv pentru care nu vor exista taxe noi în cazul tuturor românilor.

Potrivit ultimei declarații de avere a președintelui țării, venitul încasat lunar de către acesta se ridică la suma de 14.865 de lei.

Marius Budăi: Nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale

Pe acelaşi subiect

Joi, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că "nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depăşeşc salariul preşedintelui Republicii România". "Acolo era o discuţie să fie impozitate progresiv", a spus Budăi, care a precizat că a fost plecat din ţară şi nu a văzut o altă formă, mai nouă, a proiectului.

"Eu am fost plecat la OCDE, înainte de a fi plecat ultima discuţie pe care am avut-o ştiu că nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depăşeşc salariul preşedintelui Republicii România. Asta ştiu că este discuţia pe care am avut-o ultima dată, o să văd şi eu noua formă (...)", a declarat ministrul Muncii, joi seară.

Marius Budăi a precizat că este vorba despre venituri, nu salariu.

"Noi vorbim de veniturile bugetarilor care depăşesc, deci nu de salariu, pentru că ştiţi că mai sunt sporuri, vorbim de venituri. Acolo era o discuţie să fie impozitate progresiv", a explicat Budăi.

El a subliniat, răspunzând unei întrebări, că este doar cazul bugetarilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Categoria de salariaţi care ar putea fi impozitată progresiv. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi