Antena Meniu Search
x

Video Majorarea salariilor primite de demnitari a trecut de Camera Deputaților. Legea este atacată la CCR

Indemnizaţiile tuturor demnitarilor ar putea fi majorate. Astfel, preşedintele ţării, membrii Parlamentului, membrii Guvernului, Avocatul Poporului, prefecţii, subprefecţii şi primarii vor primi mai mulţi bani în fiecare lună printr-o corectura pe șest la o lege deja trecută de Camera Deputaților. Şeful statului, cel puţin, ar încasa un plus de 1.410 lei brut. 

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 08:50

Vezi și

USR vrea sa atace legea la Curtea Constituionala. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că salariile nu vor fi majorate, pentru că, în cazul în care legea  va trece de Curtea, se va amâna termenul de aplicare, tocmai pe considerente financiare. Însă Marcel Ciolacu spune că mărirea salariilor bugetarilor este cât se poate de naturală, în contextul inflaţiei şi al cresterii preţurilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor merge şi mai departe şi anunţă că nu ar fi exclus ca în perioada următoare, coaliţia de guvernare să vină cu un nou pachet de măsuri sociale şi economice. Aşadar, demnitarii mai au de aşteptat până să primească mai mulţi bani. 

Marcel Ciolacu: preşedintele Camerei Deputaţilor: "Eu cred că noi, demnitarii, trebuie, în acest moment, să strângem cureaua şi să participăm la acest efort comun."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Majorarea salariilor primite de demnitari a trecut de Camera Deputaților. Legea este atacată la CCR