Antena Meniu Search
x

Cum a fost posibil? Cazul Gheorghe Burnei, dezvăluiri şocante din anchetă!

Amănunte ce par ireale pun pe jar lumea medicală! În referatul de arestare, anchetatorii scriu negru pe alb că medicul Gheorghe Burnei preleva oase, ţesut şi ligamente de la copii şi le transplanta altor pacienţi.

Vezi și

Amănunte ce par ireale pun pe jar lumea medicală! În referatul de arestare, anchetatorii scriu negru pe alb că medicul Gheorghe Burnei preleva oase, ţesut şi ligamente de la copii şi le transplanta altor pacienţi.

Potrivit dezvăluirilor din anchetă, ce pare că în sălile de operaţie de la Chirurgie Ortopedică se întâmplau lucruri abominabile. Dincolo de orice imaginaţie.

"Multe dintre intervențiile lui chirurgicale au caracterul unor experimente. Unele din aceste probleme nu mai pot fi remediate pentru tot restul vieții. în urma intervenției inculpatului au rămas cu infirmități grave, uneori permanente", se arată în referatul de arestare.

Cu toate astea, îi convingea pe părinţi să revină iar şi iar la alte operaţii.

Pe acelaşi subiect

"În cazul altor copii ai căror părinți nu realizează că, de fapt, copilul a fost supus unui experiment eșuat, inculpatul continuă să îi opereze sub pretextul că le remediază operațiile, dar în realitate continuă experimentele", scriu anchetatorii.

Ancheta a pornit de la un denunţ al unui părinte care-l acuză de luare de mită. Ofiţerii DNA i-au instalat profesorului Burnei în birou camere video şi microfoane. Sursele spun că medicul a fost filmat doar într-o lună în timp ce ar fi luat 15 şpăgi. Iar banii i-ar fi ascuns în cărţile din bibliotecă. În acelaşi birou, Burnei ţinea un frigider de uz casnic, în care erau depozitate bucăţi de oase, ligamente şi ţesut prelevate de la copii.

Denis Stănescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Marie Curie", a anunţat deschiderea unei anchete interne: "Este o anchetă în curs şi a fost demarată şi o anchetă internă a spitalului, de verificare a respectării protocoalelor interne şi ale Clinicii de Ortopedie".

Potrivit anchetatorilor, şpaga pentru consultaţie pornea de la o sută de lei. Iar cea pentru operaţie începea de la 500.

În sala de judecată, chirurgul a recunoscut că a primit bani.

Investigatorii susţin că deşi le lua bani părinţilor, copiii erau măcelăriţi intenţionat pentru faima profesională.

"Inculpatul preleva de la copii, fără consimțământul aparținătorilor, țesut osos și ligamente. Din primele date, țesuturi astfel prelevate și păstrate au fost deja folosite ca transplant pentru alți copii", se mai arată în referatul de arestare.

După toate aceste dezvăluiri, rămâne o întrebare: "Cum de a fost posibil ca niciun medic, asistent ori infirmier din secţia condusă de Burnei să nu sufle o vorbă niciodată".

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins propunerea de arestare preventivă. L-au plasat pe profesorul Burnei în arest la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum a fost posibil? Cazul Gheorghe Burnei, dezvăluiri şocante din anchetă!