Antena Meniu Search
x

Mengele de România! Povestea tulburătoare a uneia dintre pacientele chinuite de Gheorghe Burnei: "A fost o crimă"

Amira visa să devină model, însă acum este ţintuită la pat. "Ceea ce s-a făcut pe acest copil a fost o crimă!", este strigătul de disperare al mamei copilei.

Amira visa să devină model, însă acum este ţintuită la pat. "Ceea ce s-a făcut pe acest copil a fost o crimă!", este strigătul de disperare al mamei copilei.

Era cel mai cunoscut chirurg în ortopedie pediatrică din România şi răspundea la supranumele de "Îngerul copiilor". Între timp, a primit alte apelative: "Îngerul Morţii", "Doctorul Morţii", sau "Mengele de România".

Gheorghe Burnei este acuzat că a făcut zeci de ani experimente pe copii. Unul dintre aceşti copii este Amira, acum în vârstă de 19 ani.

Îşi dorea să devină model

De când era în faşă şi până acum, a fost operată de 11 ori de profesorul supranumit "Îngerul copiilor". Amira ar fi fost cobaiul doctorului Burnei, iar acum nu-şi mai poate mişca un picior.

Demult, pe vremea când era un copil, Amira visa că va ajunge model. Acum fata blondă, cu ochii mari şi căprui, vrea un singur lucru: să meargă.

"Eu am crezut că o să mă fac bine", spune fata.

Când avea un an de zile, Amira ajungea prima dată la spital, la doctorul Gheorghe Burnei. Diagnosticul: luxaţie de şold. Mai exact, osul piciorului nu era bine fixat în şold. Părinţii fetei n-au vrut să rişte nimic şi şi-au lăsat copilul în mâinile medicului despre care se ştia că e cel mai bun din ţară.

"El spusese că după patru luni o să îmi scoată aparatul acela pe care mi l-a pus şi o să fie bine şi mă aşteptam să fiu, nu perfectă, dar ca orice om normal, să pot să port pantofi cu toc, ca orice fată", povesteşte Amira.

"Ceea ce s-a făcut pe acest copil a fost o crimă!"

Medicul le-ar fi spus atunci părinţilor că operaţia nu e una precum cele învăţate în cărţile de profil, ci o inovaţie. Mai exact un implant cu o proteză specială.

"Această bucată de biovitroiceramica nu trebuia pusă, copilului nu trebuia să îi extirpe pelvisul şi să îi introducă acea bucată de BVC, nu avea acest drept, a fost o crimă oribilă", spune Emiliana Iliescu, mama Amirei.

Şi de atunci, pentru Amira şi familia ei, a început calvarul. Au mai urmat alte 10 operaţii. Toate, spun oamenii, pentru a satisface dorinţa medicului de a inventa ceva.

"Pentru faimă, pentru bani, să vadă ce descoperire face pe copilul meu", spune mama fetei.

Au urmat ani grei de suferinţă şi zeci de mii de euro împrumutaţi şi cheltuiţi pe dispozitive medicale pe care tot doctorul de la Marie Curie le-ar fi recomandat. Preţul: 5000 de euro.

Dar starea fetei se înrăutăţea. Piciorul bolnav i-a rămas cu 8 centimetri mai scurt, iar cel sănătos a fost operat, spun oamenii, degeaba.

Amira, cobaiul lui Burnei

În 2014, la 16 ani de la prima operaţie, mama Amirei a cerut o a doua opinie medicală, de la un specialist în ortopedia pentru adulţi. Atunci, femeia a aflat că fata ei ar fi fost cobai.

Femeia a ajuns şi la o clinică din Italia. Medicii de acolo i-ar fi spus acelaşi lucru - că fata ei a fost supusă unui experiment.

Dezvăluiri halucinante despre Gherghe Burnei

Între timp, au ieşit la iveală detalii şocante din ancheta care-l vizează pe chirurgul ortoped Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie".

Potrivit anchetatorilor, intervenţiile lui Burnei nu respectau nicio procedură medicală în vigoare. Medicul ar fi cumpărat oase de vită, pe care le fierbea, pentru ca apoi să le implanteze copiilor. Ar fi folosit chiar şi filtre de tanc, ceramică şi şuruburi cumpărate din Piaţa Obor!

Din cauza experimentelor eşuate, mulţi copii au murit, iar alţii au rămas cu infirmităţi permanente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Mengele de România! Povestea tulburătoare a uneia dintre pacientele chinuite de Gheorghe Burnei: "A fost o crimă"