Antena Meniu Search
x

Cîrstoiu (SUUB): Unul-doi pacienți probabil vor putea pleca acasă duminică

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a declarat sămbătă, că probabil unul sau doi pacienți, dintre cei care nu sunt în stare critică, vor putea pleca duminică acasă

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a declarat sămbătă, că probabil unul sau doi pacienți, dintre cei care nu sunt în stare critică, vor putea pleca duminică acasă

El a afirmat că în continuare starea unui număr de zece pacienți este gravă, aceștia aflându-se internați la Secția Terapie Intensivă.

"Zece pacienți sunt în stare gravă la Terapie Intensivă. Azi au mai venit încă trei pacienți, dar fără probleme majore, care au plecat acasă (...). Cei care nu sunt în stare critică încet-încet vor fi evaluați mâine dimineață și, probabil, unul sau doi vor putea pleca mâine, sigur situația se schimbă. Era posibilă o externare, cred că mâine se va putea produce externarea respectivă, în egală măsură este posibilă și agravarea unor leziuni care sunt existente", a susținut Cîrstoiu, care a adăugat că, timp de 72 de ore, evoluția unei arsuri este extrem de imprevizibilă.

Managerul SUUB a precizat că, în cursul zilei de sâmbătă, psihologi și chiar psihiatri au oferit consultații răniților și familiilor acestora.

"Am avut toată ziua psihologi și pentru familii, și chiar și psihiatru și pentru cei care sunt conștienți. Este o situație excepțională. Gândiți-vă că SUUB nu a tratat în cei 40 de ani de existență niciodată atâți de mulți pacienți care au aceste...", a spus medicul.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că atât populația, cât și personalul medical au făcut gesturi "extraordinare". Întrebat dacă voluntarii vor fi răsplătiți, demnitarul a afirmat că ia în calcul și acest lucru.

"Și populația, și medicii au făcut niște gesturi extraordinare. În continuare situația este critică, dar am toată încrederea în personalul medical de aici și am toate motivele să am încredere", a mai declarat Bănicioiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cîrstoiu (SUUB): Unul-doi pacienți probabil vor putea pleca acasă duminică