Antena Meniu Search
x

O comună din Botoşani se susține dintr-o fabrica de ţesături profitabilă

Probleme sunt peste tot, important este să ştii să le rezolvi. O comună din Botoşani a devenit celebră peste hotare pentru fabrica de ţesături pe care o are de aproximativ trei ani. Pe fondul lipsei de locuri de muncă în zonă, edilii au fost nevoiţi să ia măsuri atunci.

Vezi și

Probleme sunt peste tot, important este să ştii să le rezolvi. O comună din Botoşani a devenit celebră peste hotare pentru fabrica de ţesături pe care o are de aproximativ trei ani. Pe fondul lipsei de locuri de muncă în zonă, edilii au fost nevoiţi să ia măsuri atunci. Şi au înfiinţat două firme prin Fonduri Europene. Iar iniţiativa a funcţionat perfect.

Păşim în atelierul de ţesături din comuna Pomârla. De trei ani este mândria localităţii pentru costumele populare, brâiele, covoarele şi ii-le ţesute aici. Doamna Maria n-are timp să stea o clipă.

Au comenzi în toată ţara. Au trimis chiar şi în Olanda, Italia şi Germania.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prin Fonduri Europene a fost construită şi covrigăria din apropiere. 45 de mii de euro investiţi în urmă cu trei ani.

La Polul Opus, în acelaşi judeţ, mai exact la 30 de kilometri distanţă, comuna Dimăcheni nu se descurcă aşa bine. Singurii salariaţi din localitate sunt angajaţii primăriei. În rest, oamenii îşi fac de lucru.

Cei 1400 de locuitori trăiesc fără apă curentă sau canalizare. Anul trecut, comuna Dimăcheni a ajuns în atenţia tuturor după ce primarul a anunţat că trebuie să închidă primăria, pentru că nu mai aveau bani de salarii şi de funcţionare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O comună din Botoşani se susține dintr-o fabrica de ţesături profitabilă