Antena Meniu Search
x

Românii sunt din ce în ce mai speriaţi că sunt spionaţi şi cheltuie mulţi bani pentru a scăpa de această frică

Frica de spionaj i-a transformat pe români în experţi în contraspionaj! De teamă să nu aibă microfoane şi camere ascunse în casă sau birou, mulţi dau bani grei

Vezi și

Frica de spionaj i-a transformat pe români în experţi în contraspionaj! De teamă să nu aibă microfoane şi camere ascunse în casă sau birou, mulţi dau bani grei pe sisteme de bruiaj. Şi apelează la detectivi particulari, care să le apere secretele. Teama de spioni poate duce chiar la afecţiuni psihice, avertizează medicii. 

Sute de site-uri din România vând camere video ascunse în brelocuri, becuri, telecomandă şi chiar în sticle de apă. Cu atâţia spioni apăruţi peste noapte, detectivii privaţi au tot mai mare căutare pentru contra-spionaj. Mihai e între două misiuni de căutare a microfoanelor: "Începe să devină un obicei şi pentru oameni simpli, preţul este de la 400 de euro pentru verificarea a 100 de metri pătraţi."

Pentru a găsi un microfon e nevoie de un laptop şi aparatură de mii de euro. Acest zgomot alb, gălăgie, ne arată că în încăpere nu emite niciun microfon. E drept, microfonul e la vedere, e oprit, dar în secunda în care îl pornim, laptopul sesisează acest lucru, din punct de vedere vizual ni se va arăta că ceva înregistrează şi transmite date. Problema e că un spion nu lasă niciodată microfonul la vedere.

Sunt şi români care, de frica spionilor, ajung să încalce legea şi să cheltuiască o avere. Cel puţin 30.000 de lei costă, pe piaţa neagră, un jammer, un aparat de bruiaj atât de puternic, încât poate lăsa un cartier întreg din Bucureşti fără internet şi semnal de telefonie mobilă.

Chiar şi psihologii au tot mai mare căutare din cauza spionilor: "Se întâmplă din ce în ce mai des ca oamenii să aibă genul acesta de reacţie profundă de anxietate. Face ca din ce în ce mai mulţi oameni să se angajeze într-un micro-delir."

Prinşi la mijloc sunt şi anchetatorii, care trebuie să ţină pasul cu suspecţii pe care îi urmăresc şi să caute noi locuri de ascuns microfoane şi camere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Românii sunt din ce în ce mai speriaţi că sunt spionaţi şi cheltuie mulţi bani pentru a scăpa de această frică