Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Elevii se plâng din nou că temele pentru acasă sunt obositoare şi stresante

Elevii sunt prea stresaţi de temele pe care le au de rezolvat pentru acasă. Este concluzia la care a ajuns Ministrul Educaţiei.

de Redactia Observator

la 14.12.2017 , 21:31

Elevii sunt prea stresaţi de temele pe care le au de rezolvat pentru acasă. Este concluzia la care a ajuns Ministrul Educaţiei, după ce şcolarii au completat chestionarul autorităţilor. Aproape 80 la sută dintre ei spun că profesorii le dau teme prea multe şi prea dificile pentru ei. Chiar şi părinţii se plâng de programul încărcat al celor mici. Acum, cu toţii aşteaptă şi o soluţie de la Minister. 

Alexa este în clasa a cincea şi spune că fiecare zi din săptămâna este plină pentru ea. După ce termină orele, face sport, iar după-amiază, când ajunge acasă, se apucă de teme. Uneori le termină abia la 10 seara: "Am aproape la toate materiile, română, mate, engleză. Ajung acasă pe la ora 5, 6, mănânc şi după aceea mă apuc de teme. Cam obositor, dar m-am obişnuit."  

Şi nu este singura. Aproape 80% dintre elevi spun că temele sunt prea multe şi prea obositoare, iar 67% spun că îi neliniştesc şi îi stresează în fiecare zi. În acelaşi timp, 80% dintre părinţi spun că cei mici au nevoie de ajutorul lor în fiecare zi pentru rezolvarea temelor. 

Vezi și

Cei mai revoltaţi părinţi sunt cei care au copii la gimnaziu şi liceu, unde complexitatea temelor este mai mare. Dar nici elevii mai mici nu sunt departe. 

Pe acelaşi subiect

Profesorii spun, însă, că nu pot exclude definitiv temele. Au renunţat deja la cele pentru vacanţă, când fostul ministru al Educaţiei a dat un ordin în acest sens. Iuliana Soare, prof. consilier educativ, Şcoala nr. 1: "Ocupă şi timpul liber în mod organizat, menţine copilul ancorat şi în problemele de şcoală şi este si o situaţie la alegere." 

Ministrul Educaţiei a vorbit astăzi, în şedinţa de Guvern, şi despre legea manualului: "Acest proiect de lege prevede existenţa unui singur manual de baza pentru fiecare materie. Pe platofrma edu.manuale.ro toate aceste manuale, iar la cererea învăţătorilor,profesorilor,elevilor şi părinţilor, se pot tipari. Să dea Dumnezeu să funcţioneze." 

Proiectul Legii Manualului a fost astăzi adoptat de Guvern şi va fi transmis, mai departe, la Parlament, pentru dezbatere şi adoptare prin procedură de urgenţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Elevii se plâng din nou că temele pentru acasă sunt obositoare şi stresante