Antena Meniu Search
x

Video Copacul cu lalele, adevărata atracţie a Palatului Brukenthal din Avrig: "Are un aspect straniu, dar în acelaşi timp deosebit"

Am trecut prin stare de urgenţă, de alertă, iar acum... e timpul să trecem la stare de... vacanţă. În sfârşit, putem să trăim ceea ce doar am visat mai bine de un an. Împreună, strabatem ţara de un capăt la altul, descoperim locuri noi şi experienţe noi.

de Redactia Observator

la 08.06.2021, 16:41

Vezi și

Poposim în Avrig la Palatului Brukenthal. În această perioadă vedetă nu este castelul baronului, ci tulipanul sau arborele lalea. Mii de turişti vin să admire spectacolul oferit de copacii seculari. Legenda spune că însuşi baronul Samuel von Brukenthal a sădit aceşti arbori, impresionat de  frumuseţea şi măreţia lor. 

În grădinile Palatului Brukenthal există cinci astfel de arbori semeţi. Au peste 200 de ani şi au fost aduşi tocmai din America de Nord, de baronul cunoscut în epocă drept un colecţionar de plante rare.

"Are un aspect straniu, dar în acelaşi timp deosebit. Florile sunt în formă de lalea, pot să aibă un colorit diferit. Noi avem specia care este galbenă, cu irizările portocalii şi frunzele în formă de liră. Este declarant de foarte mult timp monument al naturii şi sigur că ne bucurăm de privilegiul de a-l avea în grădina palatului", spune Corina Combei, reprezentat Palatul Brukenthal Avrig.

Tulipanii înfloresc trei luni pe an din aprilie şi până în iunie. Iar turiştii care au poposit zilele acestea la palat, au rămas impresionaţi de frumuseţea copacilor.  

Pe acelaşi subiect

Copacul cu lalele, atracţia de la Palatul Brukenthal Avrig

"Sunt foarte interesanţi. Nu am ştiut, nici eu nu am ştiut că există şi sunt surprinzători într-un mod plăcut. Şi foarte mare, impunător. Cred că a văzut şi a auzit foarte multe în decursul timpului", spune o turistă. În sezonul tulipanului nimeni nu pleacă de pe moşia baronului fără o fotografie cu arborele.

Reporter-turişti: - "Este prima dată când îl văd şi nu mă aşteptam să fie aşa de gingaşă floarea, şi de frumoasă, şi de plăcută, şi la miros, şi deosebită.

- Ne spui şi tu? Cum sunt florile e aici din copac?

-Frumoase. 

-Dar l-ai mai văzut până acum?

-Numai când am venit, dar nu era înflorit".

Odinioara moşia baronului Brukenthal era supranumită Edenul Transilvaniei. Turistii care vor să zăbovească mai mult timp în micul paradis pot rămâne şi peste noapte. O noapte de cazare la palat costă între 100 şi 300 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Copacul cu lalele, adevărata atracţie a Palatului Brukenthal din Avrig: "Are un aspect straniu, dar în acelaşi timp deosebit"