Antena Meniu Search
x

VIDEO. Momentul în care se prăbuşeşte Cascada Bigăr. Romsilva neagă acuzațiile că distrugerea este cauzată de intervenția omului

Mircea Jumanca, activistul pentru protecția mediului, care este și ghid de turism, spune că motivul prăbușirii Cascadei Bigăr a fost intervenția omului.

de Redactia Observator

la 08.06.2021, 10:34

Vezi și

Mircea Jumanca a explicat, pentru Deutsche Welle, că motivul prăbușirii Cascadei Biger este intervenția omului în circuitul apei. „Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a precizat Jumanca.

Activistul de mediu a precizat că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani. Romsilva, printr-o postare pe Facebook, respinge informaţiile prezentate de Jumanca şi susţine că totul s-a petrecut din cauze naturale. De asemenea, Romsilva a publicat şi noi imagini, exact cu momentul prăbuşirii cascadei.

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni, în jurul orei 18.00, din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebbok Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate.

Sursa VIDEO: Romsilva

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » VIDEO. Momentul în care se prăbuşeşte Cascada Bigăr. Romsilva neagă acuzațiile că distrugerea este cauzată de intervenția omului