Antena Meniu Search
x

Doar printr-o minune mai găseşti loc, de Crăciun, în pensiuni. Rezervările s-au făcut încă din octombrie

Crăciunul de anul acesta a fost rezervat încă din octombrie. Ne-o spun proprietarii de pensiuni din Braşov şi Prahova.

Vezi și

Crăciunul de anul acesta a fost rezervat încă din octombrie. Ne-o spun proprietarii de pensiuni din Braşov şi Prahova, unde am încercat să găsim un loc de cazare liber la sfârşitul acestei săptămâni. Cele mai multe camere au fost date la un preţ mediu de 600 de lei de persoană, pentru trei zile de cazare. O evadare într-un sat liniştit din Transilvania pare în acest moment cea mai ieftină opţiune pentru un Crăciun la gura sobei.

Cu o săptămână înaintea Crăciunului poţi spune că ai avut noroc dacă ai găsit camere libere la pensiunile din zona Bran-Moeciu. Pensiunea în poarta căreia am bătut este nouă. Aşa că, proftăm de întâlnirea cu proprietarul, facem rezervarea şi aflăm preţurile. 

În Prahova, într-un sat de la poalele Muntelui Verde de lângă Slănic, rezervările pentru Crăciun s-au făcut din octombrie. Este locul ideal pentru familiile care au copii. 

Din podul cu miros de fân şi mentă, coborâm în bucătărie. La pensiunea din Aluniş, un sejur de 3 nopţi de cazare cu mic dejun şi o masa principală porneşte de la 550 de lei de persoană. Copiii până la 11 ani şi gemenii primesc cazare şi masă gratuite. Totul ce este preparat în bucătăria pensiunii este tradiţional. 

Pentru gustul bun şi ospitalitatea fără egal opresc oaspeţii şi la poarta unei familii din satul Viscri. Gerda Gherchiceanu e recunoscută pentru dulceţurile bio şi reţetele tradiţionale săseşti. Chiar prinţul Charles al Marii Britanii a gustat din ele. 

Are două camere modeste în care îşi primeşte oaspeţii, fără bani. În satul ei, oamenii au înţeles altfel turismul. Sfinţesc locul şi îl promovează cu branduri locale: produse bio, papuci, şosete împletite şi cele mai ieftine vacanţe tradiţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Doar printr-o minune mai găseşti loc, de Crăciun, în pensiuni. Rezervările s-au făcut încă din octombrie