Antena Meniu Search
x

De ce nu vrea ÎPS Teodosie să recomande vaccinul: Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor

Arhiepiscopul Timisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a anunțat că nu se vaccinează împotriva Covid-19 din cauza unor probleme medicale și pentru că oricum nu se îmbolnăvește, dar nici nu poate să recomande altor persoane să se vaccineze, pentru că ar fi o depășirea a cunoștințelor și atribuțiilor sale.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 28.04.2021, 12:42

ÎPS Teodosie a oficiat mai multe slujbe în pandemie
ÎPS Teodosie spune că nu se va vaccina din cauza alergiilor pe care le are - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19 și dacă va recomanda credincioșilor care vin la biserică să se vaccineze. El spune că nu se va vaccina și crede că vaccinul este făcut în pripă, iar recomandarea lui de către preoți ar însemna o „depășire a cunoștințelor și atribuțiilor noastre”.

„Nu, că am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (...) Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, a declarat ÎPS Teodosie, menționând că preoților din Dobrogea nu le va interzice, dar nici nu le va recomanda să vorbească despre vaccinare.

Întrebat dacă are o evidenţă a preoţilor din Constanţa diagnosticaţi cu COVID-19, ÎPS Teodosie a răspuns: "Nu. Care s-au mai infectat, am şi spus-o, i-am mai ajutat cu medicamente de la domnul George Becali, am trimis şi în Bihor şi în alte părţi. Un om foarte bun la suflet, care a căutat să ajute oamenii, dar este împiedicat de multe ori, că binele este totdeauna pândit şi sancţionat pentru că Satana este împotriva Binelui".

Ce părere are ÎPS despre vaccinul anti-Covid

Pe acelaşi subiect

"Nu am părere. Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac - n.r.), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, aşa cred. Nu am nevoie, mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului. 

Întrebat dacă nu crede că acest vaccin poate salva planeta, ÎPS Teodosie a răspuns: "Dacă specialiştii cred asta, ştiu ei ce spun. (...) Acolo este breasla medicilor, între ei nu este totală punere de acord. Am citit şi voi mai citi, chiar am fost atenţionat, primesc mesaje de la medici de înaltă ţinută din America, din Germania, dar nu vreau să-i expun aici că nu e treaba mea, care atrag atenţia asupra urmărilor negative. Nu înseamnează că vaccinul nu e bun. Dacă nu ar fi bun nu l-ar face atâţia oameni. E făcut de nişte specialişti. Dar ca la orice vaccin unii au restricţii, adică au urmări negative datorită unor suferinţe personale pe care le au în organismul lor”.

El a precizat că, dacă un credincios îl va întreba dacă trebuie sau nu să se vaccineze, îl va trimite la medic.

ÎPS Teodosie, contestatar al regulilor din pandemie

Nicio regulă impusă de autorităţi pentru limitarea pandemiei nu a scăpat neîncălcată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. A ţinut slujbe cu catedrala plină, a refuzat să poarte mască şi a organizat pelerinaje în localităţi care erau în carantină. Şi, în ciuda tuturor recomandărilor, a continuat să împărtăşească toţi credincioşii cu aceeaşi linguriţă.

ÎPS Teodosie: Ştim că împărtăşania combate toţi viruşii. pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus de aceea nu admitem împărtăşania cu mai multe linguriţe, este o blasfemie. Înseamnă să ai necredinţă.

De altfel, înaltul prelat s-a ales şi cu o plângere penală pentru slujba de Bobotează, unde oamenii s-au înghesuit la primit ageasmă, fără să respecte măsurile de protecţie şi distanţare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » De ce nu vrea ÎPS Teodosie să recomande vaccinul: Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor